търси и намери книги

Пет причини да избереш книгите от поредицата „Търси и намери“ за твоето дете

Дата:
Публикувано от:

Споделяме с теб защо се спряхме на поредицата „Търси и намери“ и как с книгите, включени в нея, можеш едновременно да играеш с детето си и да му помагаш да научава нови неща и да...

 В колко часа трябва да го събудя, така че хем да се e наспало, хем да не закъсняваме много за детска градина и работа, а по възможност и да не водим почти никакви битки, преди да излезем навън?

Дори и да не си от родителите, които си задават подобен въпрос (защото най-малкият член на семейството ти всъщност е и най-бодрият и в 6 сутринта вече свири на ксилофон), със сигурност ежедневието ти е изпълнено със списък от решения и избори, които правиш, за да осигуриш най-доброто за детето си.

 Да разрежеш или не банан на две, да кажеш: „Хапи го и ти!“ или не, когато детето се оплаче от подобна случка и всичко останало, което може да ти хрумне. Или не.

Знаем, че в този сложен танц изборът на подходящи книги също може да бъде предизвикателство.

Споделяме с теб защо се спряхме на поредицата „Търси и намери“ и как с книгите, включени в нея, можеш едновременно да играеш с детето си и да му помагаш да научава нови неща и да развива важни умения.

Какви умения развиват книгите от типа „Търси и намери“ при най-малките деца?

1. Стимулират активното участие

С тези книги ти не просто четеш заедно с детето си, а създаваш моменти, в които то е активен участник. Търсенето и откриването на предмети може да се превърне в преживяване, което е и вълнуващо, и развива концентрацията и вниманието.

2. Развиват наблюдателността

Детето ти ще се научи на внимателно наблюдение и откриване на дребни детайли –  умение, което ще му бъде нужно и полезно в живота.

 

Търси и намери - При животните

3. Подпомагат развитието на езиковите умения

С книгите от поредицата „Търси и намери“ думите стават по-достъпни и забавни. Докато ги разгръщате страница след страница с твоето дете, езиковият му речник се обогатява не само с посочването на определени предмети, но и благодарение на разговорите, които интересните ситуации от всеки разтвор могат да провокират.

 

Търси и намери - В детската градина

Моята първа книга Търси и намери - В детската градина

4. Развиват функционалната грамотност

С развиването на визуалното възприятие и логическото мислене, този вид книги създават основа за функционалната грамотност. А тя е  важна не само за по-добрите резултати от международното изследване PISA, но най-вече за бъдещето на детето ти.

5. Дават криле на любознателността

Благодарение на  разнообразието от илюстрации и теми в „Търси и намери“ твоят малък откривател се вглежда не само в конкретни предмети, но и вижда многообразието в околната среда и културата. Подари му доза любознателност и виж как тя ще полети пред очите ти!

 

Търси и намери - Колко много превозни средства

Моята голяма книга Търси и намери - Колко много превозни средства

Ако сме ти били полезни в търсенето и намирането на причини да разгледаш новата ни поредица, можеш да се запознаеш със заглавията от нея под тази статия.

А за най-правилния начин да поднесеш плод на детето си – стискаме палци!

 

Напиши коментар

* Коментарите трябва да бъдат одобрени преди публикуване.