Винаги съм мечтала някой ден да държа детска книга, нарисувана от мен. - Издателство Мармот

Винаги съм мечтала някой ден да държа детска книга, нарисувана от мен.

Дата:
Публикувано от:

Марта Андреева е илюстраторът на "Виола, Укулеле и шейната"

Коя е Марта?

Аз съм рисувач по душа, а за щастие от вече над 10 години и по професия. Още от съвсем малка съм се увличала по анимационните филми и красивите илюстрации, като тогава не осъзнавах, че бих могла да работя в тази сфера. След кратко лутане, успях да проправя своя път с практика в едно студио за комикси и игри в Берлин и от тогава до днес имам щастието да съм работила по много интересни и предизвикателни проекти, както в чужбина, така и в България. Любовта ми към детската илюстрация до момента основно се беше изразявала в събирането на богата колекция от красиви книги, но винаги съм мечтала някой ден да държа и копие, нарисувано от мен. Щастлива съм, че тази мечта най-накрая се реализира!

Какво те спечели във Виола и Укулеле?

Искреността на историите и на самите персонажи - колко невинни и добронамерени са те. Когато прочетох първите истории от поредицата, в мен веднага се зароди чувство на спокойствие, топлина и уют, от което според мен дори и ние - донякъде порасналите деца - имаме нужда в едно доста забързано и често стресирано ежедневие.

Кой е любимият ти герой от поредицата и защо?

Намирам нещо от себе си в почти всеки един - особено в добронамерения, но леко непохватен Укулеле, но определено Баба Костенурка ме спечели със своята игривост и желание за приключения.  

 

Как рисуваш?

Най-често дигитално, понякога и с молив на хартия...понякога само въображаемо, но винаги със сърце и душа.

А как се забавляваш и отмаряш?

В последно време открих, че най-добре отмарям с движение и спорт, особено след дълги седмици, прекарани пред екрани. Обичам да се разхождам - дълго и без посока, да гледам филми, да чета, да слушам музика и понякога да си припявам, да разглеждам работата на талантливи колеги, да слушам интересни подкасти и да ги обсъждам с любими хора. Все още отмарям и с неделни анимации, макар и вече да са най-често от онлайн платформи.

Напиши коментар

* Коментарите трябва да бъдат одобрени преди публикуване.