Нови книги за 2024-а в Мармот - #Част 1 - Чужди заглавия - Издателство Мармот

Нови книги за 2024-а в Мармот - #Част 1 - Чужди заглавия

Дата:
Публикувано от:

Предстоящата книжна година ще е наситена с най-разнообразни заглавия! Любопитни ли сте?

Предстоящата книжна година ще е наситена с най-разнообразни заглавия! Любопитни ли сте?

Виж какви книги надничат от календара ни през предстоящите месеци. Открехваме завесите зад част от заглавията, които сме подбрали, а други си запазваме за изненада. Февруари Броени дни ни делят от новата поредица, която подготвяме за най-малките. Книгите „Търси и намери“ от типа вимелбух са подходящи за различни възрастови групи: 1+, 2+ и 3+ г., а реалистичните илюстрации и стилът им карат всяко дете да разгръща отново и отновостраниците.

Очаквай скоро блог статия на тема „Пет причини да избереш книгите от поредицата „Търси и намери“ за твоето дете.

Пролет – 2024-а Кой не обича комикси?

Когато прочетохме каталонските истории за Суперкартофа, веднага пожелахме да ги издадем. Те ще ни срещнат с обилно количество смях, неочаквани развръзки и естествено със супергерои и суперзлодеи. Форматът е лек и удобен за носене от децата. Подходящи са за възраст 6-9 г.

Нови Любознайковци!

 

Стартираме със „София Валдент – бъдещ президент“, а през годината към нея ще се присъединят книгите за художника Арън Слейтър и учителката Мис Гриър. СТЕМ поредицата за деца „Любознайковците“, от която вече издадохме три книги „Иги Пек – Архитект“, „Роузи Ревер – инженер“ и „Ейда Туиг – химик и физик“, поощрява упоритостта, страстта, изследователския подход и практическата насоченост на знанията у децата.

Разгледай още за поредицата тук. Подходяща е за възраст 4-8 г.

„Твоето тяло е твое“

Това е една от най-исканите и обмисляните ни книги. Забелязахме я още преди години и оттогава тя буди у нас любопитство и вълнение заради смелата тема, която изследва – неприкосновеността на тялото. Да научим децата си да казват „НЕ!“ е едно от ключовите умения, които са в основата на уважението към телата ни – нашите и чуждите. Като преведем децата през процеса, в който опознават, изследват, приемат и отстояват тялото си, им помагаме да приемат и обичат и себе си.

Книгата е богато илюстрирана и подходяща за възраст 4-8 г.

.

Франк Айнщайн – част 3

След интереса, който срещнаха първите две части от поредицата, е време за нови приключения с учения Франк и неговите роботи. В част 3 ще се намеси и нов герой – Джейн Гудолф, която е запалена по биологията. Именно затова тази част от поредицата ще изследва стремежа на децата учени да открият силата зад науката на целия свързан жив живот. Разбира се сюжетът няма да мине без зловредната намеса на заклетия враг на Франк Айнщайн – Томи Еисън и неговото зло шимпанзе. Ако още не познаваш поредицата, научи повече за нея тук. Подходяща е за възраст 9-12 г.

Очаквай и следващата ни статия, в която ще ти разкажем за предстоящите ни български проекти през 2024-а.

Напиши коментар

* Коментарите трябва да бъдат одобрени преди публикуване.