ПОРЕДИЦА ФРАНК АЙНЩАЙН ЗА ДЕЦА ОТ 9-12 Г.

Виж тези гениални учени! Единият е добър и копнее да използва науката за всеобщото добро, а другият е зъл и иска да облагодетелства единствено себе си. Към тях се присъединяват два робота, верен приятел, безценен дядо и едно шимпанзе. 
 
За поредицата:
Искаме децата ни да имат досег до книги, които ги провокират към мисъл, разрешаване на проблеми с упоритост и постоянство, докато се смеят с глас.
Първите две книги са прекрасно заредени с наука, хумор и ценни житейски уроци.
 
Джон Шеска и Брайън Бигс преплитат реални научни факти с шантав хумор и впечатляващи графични илюстрации на почти всяка страница. Франк Айнщайн насърчава читателите да се запитат как работят нещата и ги вдъхновява те също да експериментират.

КНИГИТЕ

В тази книга Франк и неговите роботи създават двигател, задвижван с антиматерия, като използват трите състояния на материята – твърдо, течно и газообразно. Планът им е да спечелят Мидвилската научна награда. По всичко личи, че победата им е вързана в кърпа, докато не се появява съученикът на Франк и негов заклет враг – Т. Едисън.

Прочети откъс

Франк Айнщайн и неговите роботи създават Електрическия пръст – устройство, което ще достави на целия град Мидвил безплатна безжична енергия. Т. Едисън – съученик и заклет враг на Франк, обаче е решен да им напакости Все пак има на своя страна най-подлия съюзник, или иначе казано, другата половина в злия им екип – шимпанзето Господин Шимп.

Прочети откъс

 

Не предполагах, че науката може да е забавна, докато не прочетох Франк Айнщайн.

– Джеф Кини, „Дневникът на един Дръндьо“

 

ГЕРОИТЕ

  1. Франк Айнщайн – използва науката, за да направи живота на хората по-устроен и по-добър. Благодарение на научния подход дори към най-дребните детайли, успява да се измъкне и от най-заплетените ситуации.
  2. Уотсън е най-добрият приятел на Франк и често е обект на експериментите му. Но макар да се бои непрекъснато за безопасността си, той все пак е неотлъчно до Франк, дори когато става най-напечено.
  3. Щрак е самосглобил се свръхинтелигентен робот. Неговият суперум и неизчерпаеми знания помагат на приятелите да надминат и най-смелите си мечти в науката.
  4. Трак е самосглобил се недотам интелигентен робот. Може да няма суперума на Щрак, но пък има любвеобилност (взета от механизма на играчка Гуш маймунче), суперсила и чувство за хумор, което забавлява момчетата и докарва Щрак до роботска лудост.
  5. Дядо Ал – също учен и изобретател, отстъпва гаража към работилницата си на своя внук Франк и е негова подкрепа, опора и гид в света на науката и в живота като цяло. От него Франк се учи на търпение, спокойствие и постоянство.
  6. Томи Едисън няма вградения морален компас на Франк, а тъкмо обратното – погазва всякакви принципи, краде безцеремонно и е способен на всякакви злини без да му мигне окото.

Проектът   е   реализиран   с   финансовата   подкрепа   на   Национален фонд „Култура” по програма “ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ”