Книгата „Мишо в замъка на цар Пишман“ е част от престижния каталог White Ravens 2024!

Книгата „Мишо в замъка на цар Пишман“ е част от престижния каталог White Ravens 2024!

Дата:
Публикувано от:

White Ravens се фокусира върху заглавия, които могат да привлекат международна аудитория заради тяхната висока литературна и визуална стойност.

С радост съобщаваме, че книгата „Мишо в замъка на цар Пишман“ (текст: Слави Стоев, илюстрации: Боян Йорданов-Босилек) е включена в престижния каталог White Ravens 2024 на Международната детско-юношеска библиотека в Мюнхен. 

От близо 40 години насам каталогът е ценен инструмент за всички, които се интересуват от литературни произведения извън националните граници. White Ravens 2024 включва селекция от 216 забележителни детски и юношески книги, издадени на 44 езика в 62 страни.

Международният характер на каталога се дължи на усилията на експерти по детска литература от различни литературни региони, които преглеждат хилядите книги, дарени на библиотеката всяка година.

White Ravens се фокусира върху заглавия, които могат да привлекат международна аудитория заради тяхната висока литературна и визуална стойност или заради универсалното значение на темите, които разглеждат, както и иновативния им подход или дизайн.

„Мишо в замъка на цар Пишман“ е втората книга на Слави Стоев, която намира място в White Ravens и дебют в тази селекция за художника Боян Йорданов-Босилек. 

Заглавието беше номинирано за наградата „Бисерче вълшебно“ 2024 в категория „Изследователи“ – основен критерий на фондация „Детски книги“ за изпращането на българските издания в Мюнхен, където да се състезават за място в престижния каталог.

 

@marmot.books Мишо иска да е #цар 🤴 и всеки да го слуша! Звучи чудесно, нали?🤩 В книгата на Слави Стоев “Мишо в замъка на цар Пишман” ще разбереш дали пътят към короната наистина е толкова лесен📚 издателство #мармот #книга #детскикниги #автор #интервю #деца #родители #четен #book #children #bulgaria #fyp #viral #bgtiktok #foryoupage ♬ Happy Kids - Syafeea library

 

Заглавието е част от поредицата Клуб „Търсачи на истории“ – серия, вдъхновена от детското любопитство и откривателски дух. Всяка книга е дело на български писатели и илюстратори, а внимателното оформление и дизайн улесняват малките читатели в техния първи досег с книгите и четенето.

Заглавията от White Ravens 2024 ще бъдат представени на Франкфуртския панаир на книгата, а от 21 октомври ще бъдат публикувани една по една на Instagram страницата @thewhiteravens.books под хаштага #ravenoftheday.

Каталогът може да бъде изтеглен безплатно от сайта на Международната детско-юношеска библиотека. 

Тагове:

Напиши коментар

* Коментарите трябва да бъдат одобрени преди публикуване.