Вечно зъзнещият град Ходелхорф приютява бандата на Дрипльовците. Те живеят по покривите, спазвайки стриктно своите закони. Крадат само това, от което наистина се нуждаят. Никога не оставят следи и винаги помагат на друг Дрипльо в беда. Още за тях може да научиш в завладяващия роман “Ото и Дрипльовците. Гората на изчезналите неща”, а от теста долу може да разбереш на кой Дрипльо приличаш!

(След което да споделиш и с твои приятели!)

1. Ако беше истински дрипльо, как би избрал името си?

2. В какви истории се увличаш?

3. Дрипльо е изпаднал в беда. Останал е без палто, а крадецът е в Гората на Изчезналите неща. Какво ще направиш?

4. Кой е любимия ти празник?

5. Отрупана с най-вкусни ястия маса е пред теб, но можеш да вземеш само едно. Какво ще избереш?

6. Какво най-често правиш в училищните междучасия?

7. Всеки дрипльо има само по едно палто. Как ще избереш своето?

Тест: Кой герой от "Ото и Дрипльовците" си?
Гюнтер

Ти си Гюнтер! Гюнтер е олицетворение на безкористното приятелство. Без него Ото не би успял да оцелее във фабриката. Ти също успяваш лесно да изградиш приятелски връзки. Стремиш се да бъдеш мил и щедър, а хората около теб оценяват това високо. Трудно е да бъдеш добър в един груб свят, но ти го постигаш, а така провокираш и другите да са по-добри. Продължавай да бъдеш такъв, защото света има нужда от деца като теб! Коя е книгата от издателство Мармот, която най-много ти подхожда? - “От сърце” на Алисън Грийн. Защо? - Тази красива картинна книга ни показва как би могъл да изглежда света, ако всеки от нас е своята най-добра версия. Това е книга за добротата, любовта към ближните и трансформиращата сила на щедростта.
Гризко

Ти си Гризко! Често те подценяват заради ръста или срамежливостта ти. Но истината е, че ти си смел, винаги готов за ново предизвикателство. Може и да не си душата на компанията, но всеки би бил щастлив да има верен приятел и спътник като теб. Не се страхувай, че си различен! В теб се крие много талант, а ние вярваме, че ти ще го разкриеш през тази година! Коя е книгата от издателство Мармот, която най-много ти подхожда? - "Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа" от Мария Ангелова. Защо? - Необикновеното приятелство между Синьокрачко и Жужа поставя под въпрос предразсъдъците и носи приключенски дух, който несъмнено ще обикнеш!
Хала

Ти си Хала! Ти знаеш как да се грижиш за себе си и за приятелите си. Винаги се стремиш да направиш правилен избор, а когато бъркаш, не пропускаш възможността да се извиниш и да се реваншираш. Застъпваш се не само за собственото си мнение, но и за каузи, в които вярваш. Ти си реалист - обичаш да мечтаеш, но вече знаеш, че за да станат мечтите ти реалност, то трябва да положиш усилия. Разговорите с теб са винаги интересни, защото ти обичаш да четеш, да споделяш наученото. Тази година не се страхувай да откриваш нови приятели и хоризонти! Коя е книгата от издателство Мармот, която най-много ти подхожда? - “Моите красиви рога” от Радостина Николова. Защото е книга за приятелството, което надмогва предразсъдъците, за мечтите и безграничните хоризонти.
Шейната

Ти си Шейната! Мечтите ти са цветни, водят те в далечни земи и те мотивират да си все по-добър! Понякога приятелите ти могат да те смятат за вятърничав, но ти имаш силата да реализираш мечтите си. Може би все още не си го осъзнал, но твоите талант и въображение ще се разкрият в бъдеще. Хората обичат да прекарват време с теб, защото винаги успяваш да им вдъхнеш надежда. Оптимистичния ти дух с лекота покорява всички около теб и ги вдъхновява. Продължавай да мечтаеш смело и през тази година! Коя е книгата от издателство Мармот, която най-много ти подхожда? - “Слончето, което искаше да лети” от Лиляна Дворянова. Защото тази парцалена история с два края е задвижвана от мечтите за привидно невъзможното. Тя ни припомня, че с добри приятели можеш да постигнеш всичко.
Ото

Ти си Ото! Казват, че не си най-смелия дрипльо, нито най-ловкия. Но дали е вярно? Да се изправиш срещу страховете си, да признаеш, че си уплашен, за това се иска смелост. Ти не униваш - винаги вярваш, че нещата ще се оправят, а тази твоя положителна нагласа е най-голямата ти сила. Не се колебаеш да постъпиш правилно, дори това да означава, че няма да получиш нещо, което много желаеш. Изобретателен си и можеш да се справиш с всяка задача. Имаш всички качества да станеш един истински герой. Вярвай в себе си! Коя е книгата от издателство Мармот, която най-много ти подхожда? - “Къде ми е чудовището” от Аманда Нол. Защото показва забавната страна на страховете ни, а от какво се страхува най-много страха? От смеха!
Гръм

Ти си Гръм! През последната година може би не си бил най-доброто дете. Може би не си писал съвестно домашните си, а може би понякога си забравял законите на дрипльовците и си искал повече отколкото ти е нужно. Но ти не си лош. Знаеш как да постъпваш правилно. Понякога приятелите ти не те разбират, но бъди добър и се опитай да им обясниш постъпките си, да се извиниш. Готов си да се притечеш на приятел в беда, а това е най-ценното ти качество! Тази година опитай да поставиш ново начало и да бъдеш по-добър дрипльо. Никога не е прекалено късно. Коя е книгата от издателство Мармот, която най-много ти подхожда?- Приключенията на мотовете – част 4 „Вълшебникът се смее последен“ от Радостина Николова. Поредицата за мотовете е поредица за приятелството, а в четвъртата книга мотове и модове се научават, че трябва да работят заедно, надмогвайки различията си. А когато я прочетеш, не пропускай да разбереш и кой от героите от Мотовете си. (линк към теста)
Умницата

Ти си Умницата! Ти си роден лидер! Готов си да вземеш решение и да го защитаваш, когато вярваш в правотата му, макар то да се различава от мнението на околните. Имаш морален компас, който уверено те води в правилна посока, но и увлича хората около теб. Приятелите ти знаят, че винаги ще им дадеш добър съвет, че ще им помогнеш в беда. Обичаш да споделяш, да разказваш и съчиняваш истории, но си и прекрасен слушател. Продължавай в този дух и през 2021 г.! Коя е книгата от издателство Мармот, която най-много ти подхожда? - "Агата" на Александра Георгиева. Поредицата за приключенията на малката Агата ще ти допадне, защото ти си много любознателен човек. Заедно с нея ще научиш много за света около теб и за взаимоотношенията с хората.

Share your Results: