Тази Коледа си пожелавам вълшебство!

Пукащи дърва, детски смях, вкусни аромати, трепкащи светлинки, близостта на най-близките… Коледата се е притаила зад ъгъла и сякаш вече може да предусетим емоцията, с която копнее да ни зареди. Нашепва вкусни рецепти, грижливо подрежда елхата, планира подаръците за най-близките ни, все по-често ни кара да притворим очи, докато игриво се плъзга в усмивка върху устните ни. Отново ще е Коледа и отново ще искаме най-доброто от себе си.

Докато се усетим, вече сме попаднали във вихър от идеи за подаръци. Предложенията се сипят като снежна пелена и колкото повече се оглеждаме в светещите витрини, толкова по-объркани и изгубени се чувстваме на моменти. Кое да изберем? Как да изберем?

Всички познаваме това чувство. Всички искаме да подарим нещо специално, лично, затрогващо.

С наближаването на Коледа, предложенията валят все по-настойчиво. Случва се да подходим импулсивно, да се доверим на интуицията си, на красива опаковка или на препоръка от приятел.

Понякога имаме успех. Друг път… Е, друг път, невинаги.

С нашето предложение за коледен подарък искаме да ви спестим риска от разочарованието. Разбира се, винаги може да ви обещаем, че нашата коледна книга е топла, нежна и уютна като чаша мляко с какао. Да ви разкажем, че тя е сгушила в себе си пет затрогващи истории, които разказват как се сбъдват мечтите в коледната нощ… Но това не ни се струва достатъчно. Затова разтваряме страниците на първата приказка от “Вълшебство в полунощ” и ви каним заедно да се потопим в магията на тази красива книга.

“Вълшебство в полунощ” е дебют за Ралица Мерджанова. Тя включва пет истории, написани от сърце, които ще ни разходят из захарната страна, ще ни заключат в музея, ще ни отведат чак до Бродуей! Ще се повозим на истинкси коледен влак и накрая заедно с едно малко момиченце ще спасим откраднатата Коледа. Всичко това е облечено в приказните и уютни илюстрации на Яна Попова.

“Всички истории започват като обикновени случки. Героите в тях срещат определени трудности, за които им помагат вярата във вълшебствата и най-вече вярата в нас самите. Няма по-голяма сила от това да вярваш, че всичко ще се нареди все някак. Като бяхме малки, винаги преди контролно в училище, състезание по танци, скарване с приятели в училище или друг вид прептствие, питахме мама: „Мамо, ще се правя ли? Мамо ще се сдобрим ли?“ и тя винаги отговаряше: „Всичко ще е наред. Ти направи каквото зависи от теб.“ И някак по чудо винаги всичко беше наред. Това „вълшебство“ е пренесено в историите с добавка фантазия и приказност и затова, може би, те наистина са вълшебни истории.”

Ралица Мерджанова

Към откъса от “Вълшебство в полунощ”.

Всяка книга “Вълшебство в полунощ”, поръчана като предварителна поръчка, ще пристигне при вас в красива опаковка с картичка, готова за подарък. Книгата ще пристигне в началото на месец декември.

Весела Коледа! Весела Коледа на всички!

“Вълшебство в полунощ”

Прочети тук откъс от приказката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *