Хората, сътворили приключенския свят на мотовете

Radostina1„Приключенията на мотовете” е първата книжка на Радостина Николова. Тя е работила дълги години като редактор в различни печатни и онлайн медии, сред които списанията Joy, Hello и Rozali. Има над 500 публикации в различни сфери и интервюта с различни български и чуждестранни известни личности. Обожава писането и обича да изпробва различни стилове, адаптирайки се според стила на медията и нейната аудитория. Признава, че писането на книга, особено детска, никога не й е било цел.

Radostina_andrey

Първоначалната идея за създаването на мотовете идва от съпруга на Радостина – Андрей. Именно той вдъхва живот на измислените герои под формата на увлекателни приказки, които периодично се вдъхновява да й разказва. Тя пък от своя страна се изкушава да запамети на хартия малките същества и тяхната небивала история. Пишейки, Радостина осъзнава, че понякога не си даваме сметка как сме попаднали в един кръговрат, в който сякаш на моменти забравяме как да се радваме на дребните неща в ежедневието си, на слънчевите лъчи, на усмивките на децата си…

Илюстрации на книгата:Мелина-Елина Бондокова

melinaМелина-Елина Бондокова завършва анимация в София. За дългите години практика е успяла да установи авторитетно име в чужбина и в България като илюстратор на книги и комикси (има издадени над 20). Някои от многото й късометражни анимационни филми са взимали участие на различни фестивали в България, Румъния, Италия, Великобритания. В момента е един от основателите на Студио за анимация Павилион. „Анимацията те учи да уважаваш мнението на другия, дори да не си съгласен понякога, защото две глави винаги мислят по-добре от една.” , твърди Мелина.

Мелина-Елина за „Приключенията на мотовете”

„Прочетох „Приключенията на мотовете” на един дъх, но се спирах и препрочитах веселите моменти отново и отново, и си представях в цялата тази магия и във всяка ситуация малкия ми племенник. Това беше моята книжка. Авторите се оказаха млади ентусиасти като мен и ми дадоха пълна свобода да си експериментирам, колкото искам. Когато се запознах с Ради и Андрей, те ме заразиха с желание и ентусиазъм, вдъхновиха ме. Книжката е огледало на двама млади и позитивни хора, които въпреки трудностите, не се отказват да създават весели и положителни емоции, с които да облъчат колкото се може повече хора. Вече работим и по втората част от поредицата. Нямам търпение да видя и нея реализирана.”

Прес материалът е предоставен от Фабрика за книги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *