Радостина Николова – жури в конкурса “Добрият пример” на bTV

По повод деветото издание инициативата „Да изчистим България заедно“, bTV Media Group организира национален детски конкурс за плакат на тема „Добрият пример“. Той стартира на 9 август и кани децата на възраст от 0 до 13 години да създадат плакат, с който призовават всички да се включат в инициативата на 14 септември.

Радостина Николова е част от петчленното жури, заедно с журналистката Станислава Цалова, детския писател Иван Раденков, илюстраторката Милена Радева и Мария Пеева – главен редактор на сайта Мама Нинджа.

Плакатът трябва да съдържа информация за датата, часа и мястото на акцията за почистване, облагородяване или залесяване и да бъде във формат А3. Участниците могат да избират от традиционни средства за рисуване до компютърни програми.

“Насърчавам децата да бъдат креативни и в посланията, които отправят с плакатите си. Нека смело да боравят и с думите” – каза Радостина в сутрешния блок на БТВ на 09.08.

Готовите плакати трябва да бъдат сканирани или снимани цветно в пълен размер и изпратени на e-mail адрес: dobriatprimer@btv.bg до края на конкурса на 5 септември.

“Познавам въображението на децата и съм сигурна, че, ако им дадем пример сега, тепърва ще се учим ние от техния добър пример” – категорична е Радостина Николова.

Писателката пътува и се среща с деца в цяла България, а в книгите си се старае да предава важни послания, отговорност към общестото и природата.

Цялото интервю, както и подробна информация относно конкурса и правилата за участие може да откриете тук:

[arve url=”https://vid.btv.bg/btvnews/2019/08/09/da_izchistim_plakati_1565332224-1.mp4″ mode=”normal” mp4=”https://vid.btv.bg/btvnews/2019/08/09/da_izchistim_plakati_1565332224-1.mp4″ /]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *