Продажбите на мотовете в Китай надминаха 50 000 копия

Спомняте ли си, че миналата година през месец май поредицата “Приключенията на мотовете” беше публикувана в Китай с първоначално планиран тираж от 25 000?

Е, оказа се, че издателите от Aurora Publishing House (Chenguang Publishing House) са ни подготвили изненада… и само за втората половина на 2018-а продадените книги са 49 000 броя. 

Преди броени дни издателството изпрати първия си отчет с продажбите за изминалата година, от който става ясно, че от общо 55000 напечатани копия от трите части (не са ни казали, че мааааалко са увеличили първоначалния тираж), продажбите за изминалата година са 49 000 книги от поредицата за мотовете.

Точният брой продажби е както следва – 27000 копия от част 1 (от 30000 напечатани книги), 18000 копия от част 2 (от 20000 напечатани книги) и 4000 копия от част 3 (от 5000 напечатани).

След като прекарахме неопределено време да мигаме невярващо в екрана и изпратихме няколко имейла за потвърждение на цифрите, в крайна сметка позволихме на еуфорията да ни полази.

Припомняме, че малко след излизането на книгата на хартия миналата година, издателите пожелаха да закупят правата за разпространение на книгите в електронен и в аудио вариант. Тогава те ни обясниха, че книгите за мотовете са първият им проект, с който искат да експериментират с дигитални формати като средство за насърчаване на интереса. Отчетите за дигиталните продажби все още не са налични.

Междувременно открихме и тези снимки от кампания за насърчаване на четенето (благодарности на двете симпатични сервитьорки от един китайски ресторант, които бяха така добри да ни преведат материала), в която е била представена пред деца точно поредицата “Приключенията на мотовете”.

„Когато видяхме за пръв път историите за мотовете, бяхме привлечени от сладкия им външен вид – миловидни, излъчващи топлина и леко глуповати. Точно типът герои, които пазарът на детски книги в Китай в момента предпочита. След като се запознахме и със съдържанието, видяхме, че историята е интересна и слънчева и говори за много от проблемите, които срещат съвременните деца”, отговориха издателите миналата година на въпроса какво ги е привлякло в книгите за мотовете.

Предстои да преговаряме за втори тираж, така че стискайте ни палци да ви зарадваме с още по-хубави новини съвсем скоро.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *