Радостина Николова – Приключенията на мотовете

„Приключенията на мотовете” се появи съвсем спонтанно и като че ли на шега. Първоначалната идея за създаването на книжката дойде от съпруга ми Андрей, който преспокойно мога да квалифицирам като „неизчерпаем източник на всякакви небивалици”.
Радостина Николова “Приключенията на Мотовете“ – част 1

Миналата седмица сътворихме със сина ми традиционния ни за всяка, макар и кратка и трудна за сбъдване, българска зима Семеен Снежен човек, леко отвеян в януарския мразовит климат и загадъчно умислен за тревогите на снежните му събратя – ледени, лапландски роднини, или просто страдащ вътрешно от липсата на качествен материал, за да изглежда по шик и фешън. И в съзнанието ми изскочиха тутакси ония малки сладури от разкошната детска книжка „Приключенията на Мотовете“, разказана по неповторим начин от чаровницата Радостина Николова и претворена в образчета от талантливата ми колежка Мелина-Елина Бондокова – МОТОВЕТЕ!!! Браво и три, не – пет пъти “Ура!” за авторките и вкусните плодове на труда им! Съвременните млади човечета са пренаситени от информация , за каквото и да било включително и любимци, за които и с които да фантазират игри, премеждия и пакости, но в роден вариант, като че ли нямаха досега достойни представители на анимационно-приказния образ! Е, сега имат и то мноооого добър като изказ на сюжета, стил на водене на повествованието, интересни и приковаващи вниманието щуротийки и разбира се ….. визуалните красоти Мукс, Принцеса Пагу, Пинки и Гула, както и останалите макар и второстепенни , но също бликащи от емоции и цветове герои! В първа част се запознаваме с тях и откриваме, че “Принцесата на Мотовете е много по-нежна, грациозна и пухкава” от останалите себеподобни и че животът започва най-добрите си дни след повече от сто години – „Мотовете живеят стотици години. Мукс тепърва влиза в най-хубавите си години. Започва да си търси женска … “ ! Всекиму такъв живот! И понеже мотовете живеели в гардероба на дома, нека намерим и ние своя домашен мот-поразник и да започваме купона! Чиято основна цел е да направи от хората по-усмихнати създания в един по-добър свят!

Книжката е придружена от 4 странички с възможност за оцветяване на симпатичните герои + житейските им мъдрости и глупотевини, а аз специално си избирам Правило № 2 от житейските правила на Пинки!* В компанията на ефектните и непредвидими лигльовци Мотовете, невъзвратимите предизвикателства на детството си припомни с кеф:

Иван „Sir John“ Апостолов за http://books.kry4ma.com/

*Правило No 1 и No 2 из житейските правила на Пинки:
Aко хапнеш ягодки, два банана, чепка грозде, половин диня, три домата и две и половина краставици, в никакъв случай не яж и пакет бисквити (дори да са от любимите шоколадови!)

Правило No 2:
Ако все пак нарушиш Правило No 1, гледай наблизо да има легълце да си полегнеш и … тоалетна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *