Oбразователниtе карти на Георги Грънчаров ще бъдат издадени в САЩ

Това е пети успех за издателство Мармот и българските творци, след продажбите на права извън България през последите няколко години.

Напомняме, че големият пробив бе още през далечната 2018-та, когато поредицата за мотовете на Радостина Николова отпътува за далечен Китай. Пухкавите герои ще радват и финландските деца през 2023-а.

Другата любима на децата поредица от портфолиото на Мармот е “Агата. Моята първа година в училище” на Алекандра Георгиева, която също предстои да бъде издадена в Китай.

През 2022-а “Слончето, което искаше да лети” пък отлетя за Унгария.

Образователните карти “Нарисувай анимационен герой / робот/ чудовище/ забавна история” ще бъдат отпечатани през следващата година от издателство Kane Miller.

“Не чувствам това като мой успех. Успех е за всички български издателства, защото показваме, че ние българите сме способни да създаваме продукти на световно ниво.” – казва Георги Грънчаров по повод хубавата новина.

Kane Miller е част от образователната група ЕDC Publishing – издателство с над 30 години история, специализиращо в образователната, а впоследствие и в развлекателната детска литература.

“Картите наистина карат децата да се забавляват истински. Какво по-ценно от това? Второто най-важно е, че когато децата рисуват, те се учат да бъдат фокусирани върху една задача за по-продължителен период от време, а това умение ще е все по-ценно в бъдеще.” – разказва още авторът, който има и видео уроци по рисуване на български и английски

“Препоръчвам картите поради две основни причини. Първата е с чисто образователна цел. Изключително много учители, терапевти, логопеди и най-различни професионалисти вече използват картите в работата си с деца, и ни дават позитивна обратна връзка.

Втората е, че това е много добър начин родителите да прекарват време с децата си по доста забавен начин далеч от телевизори, компютри и всякакви дигитални устройства.”

От Kane Miller Books определят своята мисия така: “Ние търсим детски книги от цял свят, които са награждавани и обичани. Нашите книги сближават децата по целия свят като им позволяват да обменят истории и идеи, докато научават повече за разликите и приликите в културата си.”

Гордеем сме да сме част от портфолиото на Kane Miller USA и пожелаваме на Георги, на Мармот и на цялата българска детска литература още много успехи!

Виж комплект от всички карти тук!

Още за Георги тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *