Две нови книги излизат тази пролет от издателство “Мармот”

Време е да се похвалим с предстоящото за първите месеци на 2019-а. Това, че тази година сме мъъъничко нередовни в социалните мрежи и блога ни има своето обяснение. Готвим ви две книжни изненади за пролетта!

С баба Марта ще посрещнем една нежна история, разказана в картинната книга за Явора – момиче, което расте заедно с дървото, на което е кръстена. Това е първата книга на чужд автор, която си обещахме да пуснем преди години, когато “Мармот” беше още далечна идея. Сега, когато издателството вече е факт, ще удържим на думата си.

Книгата разказва за едно необичайно приятелство и за онова ценно време от детството, на което често не обръщаме внимание. Моментите, в които оставаш сам, но вместо да скучаеш, откриваш магията наоколо само така, както едно дете би могло. 

Илюстрациите напълно улавят тона на историята, а Лори Никълс направи специална корекция в някои от рисунките за българското издание на “Явора”, която ще издадем малко по-напред във времето.

Книгата е част от колекцията ни Картинни книги за малки и големи.

Другата книжна изненада е новата книга на Радостина Николова – “Шантавия до шия”. Историята (която ще е по-дълга от всички книги за мотовете!) проследява лятото на две деца от града – Лина и Нико, които отиват да живеят на място, което не им е по вкуса, и развалят плановете на съседката си през ограда. Като всеки детски роман, и този ще е пълен с приключения, щуротии, смях и неочаквани обрати. Тепърва ще научавате още и за него.

Илюстрациите ще са в черно-бяло и сме ги доверили на въображението на Христина Евтимова – талантлива художничка, с която имаме удоволствието да работим за първи път.

“Шантавия до шия” от Радостина Николова е официалният дебют на Христина като художник в детската литература. Стилът й е приказен, малко тайнствен и пълен с настроение, точно както се очертава да се получи и цялата книга.

Имайте търпение, готви се вълнуваща пролет, ура!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *