Мотовете отпътуват към Китай

Преди четири години мотовете се появиха като една малка наивна история от няколко страници. Днес са една голяма наивна история в няколко книги.

Започнах да пиша на шега – без претенция, че мога да пиша страхотно, с никакъв опит и никакви познания кое е или пък не е редно. Пишех на първо място за себе си и винаги съм била 100% искрена. Предполагам така съм спечелила доверието на децата. Това неумение ми е докарало много и най-разнообразна критика, за която винаги ще съм благодарна. 

Научих толкова много, че чак се плаша с какъв акъл със съпруга ми Андрей сме започнали да издаваме книгите си сами преди тези години без грам опит. Поемахме риск след риск с ясното съзнание, че това, което правим, граничи с лудост, но пък ни помага да се чувстваме пълноценни. Даваха ни сила срещите с децата. Не обичам да изтъквам колко тиражи съм отпечатала или колко хиляди съм продала. Това няма никакво значение. На децата, с които се запознавам, не казвам “четете моите книги”, а ги провокирам да любопитстват към книгите по принцип. Вярвам повече от всичко, че четенето развива суперсили. 

Ако не бях чела като дете, сигурно никога нямаше да мога да повярвам, че всичко е възможно. А благодарение на точно тази ни вяра и инат, мотовете официално ще проговорят на друг език. 

Когато казвам, че съм изпращала стотици имейли на всевъзможни издатели и агенти по цял свят, не преувеличавам. Получила съм също толкова откази, но това е без значение. Понякога е нужно само единствено “да”, за да придобие всичко смисъл.

Тук може да прочетете и официалната новина.

Вижте още в репортажа на БТВ.

Или прочетете подробности в интервюто ми на сайта на AzCheta.com. 

2111531025

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *