Мотовете отпътуват към Китай

Мотовете отпътуват към Китай

Мотовете отпътуват към Китай

Преди четири години мотовете се появиха като една малка наивна история от няколко страници. Днес са една голяма наивна история в няколко книги.

Започнах да пиша на шега – без претенция, че мога да пиша страхотно, с никакъв опит и никакви познания кое е или пък не е редно. Пишех на първо място за себе си и винаги съм била 100% искрена. Предполагам така съм спечелила доверието на децата. Това неумение ми е докарало много и най-разнообразна критика, за която винаги ще съм благодарна. 

Научих толкова много, че чак се плаша с какъв акъл със съпруга ми Андрей сме започнали да издаваме книгите си сами преди тези години без грам опит. Поемахме риск след риск с ясното съзнание, че това, което правим, граничи с лудост, но пък ни помага да се чувстваме пълноценни. Даваха ни сила срещите с децата. Не обичам да изтъквам колко тиражи съм отпечатала или колко хиляди съм продала. Това няма никакво значение. На децата, с които се запознавам, не казвам „четете моите книги“, а ги провокирам да любопитстват към книгите по принцип. Вярвам повече от всичко, че четенето развива суперсили. 

Ако не бях чела като дете, сигурно никога нямаше да мога да повярвам, че всичко е възможно. А благодарение на точно тази ни вяра и инат, мотовете официално ще проговорят на друг език. 

Когато казвам, че съм изпращала стотици имейли на всевъзможни издатели и агенти по цял свят, не преувеличавам. Получила съм също толкова откази, но това е без значение. Понякога е нужно само единствено „да“, за да придобие всичко смисъл.

Тук може да прочетете и официалната новина.

Вижте още в репортажа на БТВ.

Или прочетете подробности в интервюто ми на сайта на AzCheta.com. 

2111531025

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest