Мотовете са сред най-четените книги за 2018-а в Столична библиотека

Това е новината, с която ще изпратим 2018-а година. Мотовете, които тази година навършиха цели пет години, изглежда продължават да стоят на книжния небосклон в търсене на нови детски приятелства.

Статистиката, че поредицата “Приключенията на мотовете” на Радостина Николова е сред най-взиманите заглавия от български съвременни автори в Столична библиотека напълно съвпадна с поредното преиздаване на втората и трета част от поредицата и изчерпването на третия тираж на “Здравей, ново утре”.

Тази новина, която официално бе обявена на церемония на 18.12 се оказа сред най-хубавите подаръци, за които мотовете можеха да се надяват за юбилея си и за Коледа.

Освен Радостина Николова, други любими съвременни автори на децата според статистиките на Столична библиотека са Божана Апостолова (която бе отличена и с награда за Детски писател на 2018-а г.), Юлия Спиридонова-Юлка и Мая Дългъчева.

Веднъж печелили любовта на децата с наградата “Бисерче вълшебно” през 2014-а г., това признание от малките читатели сега – 5 години по-късно, дава нови сили на мотовете да продължат да търсят нови пътища към детските усмивки.

Освен това вече са ни обещали да забъркат четвърта последна част, която да постави най-накрая дългоочаквания финал на поредицата.

Цялата новина на Столична библиотека може да прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *