Изтегли актуален каталог на издателството от тук!

За книгите

“Шантавѝя до шия” от Радостина Николова не е просто книга, която ще ви хареса. Това е книга, която ще ви стане любима.

Юлия Спиридонова / детски писател

Следя отблизо работата на Радостина Николова по последните й две книги “Моите красиви рога” и “Кико без крила” и е направо невероятно как успява да изпипа всеки детайл до съвършенство. Тя е от онези детски писатели, които дават всичко за своите малки читатели, пътува из цялата страна, и трябва да видите как само засияват, когато се запознаят с нея.

Александър Кръстев / AzCheta.com

Четох “Моите красиви рога” на деца от пети и шести клас и всички слушаха със затаен дъх. Дори посетителите на библиотеката тихичко стъпваха и оставяха книгите си на бюрото без да ни прекъсват. Имаше моменти, в които забелязвах как съпреживяват болката на елена Вундаба и си казвах: “Това е, усетиха я!”, въпреки че мисля, че тази детска книга е и за нас възрастните.

Светла Божилова / Библиотекар, с.Труд

“Кико без крила” е нежна история за един предан домашен любимец, който и в новия си свят мисли за приятеля си Дани. Написана с внимание към детската чувствителност, книгата не натъжава слушателя, дори напротив – играта на думи, закачките и жизнерадостният вид на Кико забавляват децата и им носят послание, че изгубените приятели не отиват на лошо място.

Вал Стоева / главен редактор Detskiknigi.com

Прочетох книгата от кора до кора, възхищавайки се на красивите илюстрации на Мелина-Елина Бондокова и се усмихвах. На малките мотове и техните жени, които избират веднъж в живота, на милите диалози на главните герои, които обсъждат проблема на съвременните сиви и технологични хора и на цялата идея за същества в гардероба, които никога не съм виждала.

Анастасия Карнаух / Chitatel.net