За да правиш избори, трябва смелост

Да правим избори, да действаме, да променяме – куражът за това не идва сам. Той е нещо, което съзнателно предаваме на децата си.

Уроците на “Животните избират президент” не са политически, а са много отвъд това. 

Тази красиво илюстрована детска книга вече две години разказва по увлекателен начин история за изборите като наше естествено право. Да искаш да знаеш какво се случва около теб, да изградиш свои принципи и мнение, и да ги заявиш смело е нещо важно и нещо хубаво. Когато децата знаят това, тяхната воля се усилва, както и чувството им за справедливост.

Този безценен урок вече официално се преподава в 7-мо СУ “Кузман Шапкарев Благоевград

По инициатива на учителя Милена Тодорова и в партньорство с актрисата Жанет Керанова, “Животните избират президент” се превърна в училищна пиеса и стъпи на сцената на училището. Повече от 30 ученици се записват за участие в проекта.

“Много ми хареса образователната ѝ насоченост – в края са обяснени всички политически термини, използвани в книгата”, споделя Милена Тодорова. “Написана е достъпно и лаконично. Идеална тема по гражданско образование, каквото изучаваме в часа на класа. Така и детската публика – съучениците в начален етап в училището – ще научи що е то “демокрация”.

Още за “Животните избират президент” научи тук.

Научи повече за кампанията “Утре. Гласувай за тях”, вдъхновена от книгата, тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *