Издателство “Мармот” прави дните вкъщи по-приятни с безплатни книги и материали за игра

Radostina Nikolova

Radostina Nikolova

Всеки петък издателство “Мармот” ще споделя с читателите си безплатно някоя от книгите си и други материали, с които деца и родители могат да се забавляват у дома и да направят периода на изолация по-приятен. Това сподели Радостина Николова, детски писател и съосновател на издателството в живо излъчване във Facebook. Първата книга, която читателите ще открият в новата секция “Чети и играй”, е “Моите красиви рога”.

Идеята се ражда след като през последните седмици издателството получава редица запитвания за книгата. Тя е с изчерпан тираж и не може да се намери нито във физическите книжарници, нито онлайн. Затова екипът на издателство “Мармот” решава, че сега е чудесен момент да я подари на читателите си под формата на електронна книга. 

Главният герой на “Моите красиви рога” е еленът Вундаба, който има само един рог и това го прави различен от всички останали елени в стадото. 

“Това е моята втора книга след поредицата за мотовете. Еленчето Вундаба е много различен герой, нетипичен и много по-меланхоличен от мотовете. Те са по-смешни, техните приключения са вълнуващи и забавни. Докато тази книга разказва за един елен, който се чувства различен. Историята е малко тъжна, малко смешна и много обнадеждаваща за мен. Тя дискутира много неща, които смятам, че е важно да говорим с децата, включително и от най-ранна възраст. Докосва малко по-трудни теми като самотата, страха, доверието и затова тази книга е една от най-любимите ми в нашето портфолио”, сподели Радостина Николова във видеото и разказа, че при излизането си книгата е подкрепена от Holiday Heroes и част от парите от продажби е дарена за благотворителност. Книгата носи на авторката си и втората награда “Бисерче вълшебно”. 

Освен електронни книги и материали за игра, читателите на “Мармот” ще открият и видео секция, в която актрисата Йоанна Темелкова ще чете различни книги. Първото видео от рубриката “Чети с Йоанна” се очаква във вторник, 31 март, и ще бъде споделено първо във Viber общността на издателството. Йоанна Темелкова е гласът зад аудиокнигите от поредицата “Приключенията на мотовете” и заедно с Мирена Керезова подготвят театрален спектакъл с любимите на децата герои. 

Ако пък искате да разнообразите ежедневната си комуникация, можете да добавите към нея и супермотските Viber стикери, създадени от Мелина-Елина Бондокова. 

Радостина Николова представи и следващото заглавие в портфолиото на “Мармот” – картинната книга “Слончето, което искаше да лети” от Лиляна Дворянова. Тя показа част от илюстрациите в книгата и обеща, че съвсем скоро читателите ще могат да я държат в ръцете си. 

Писателката завърши с новината, че на 2 април, като част от кампанията #ВкъщиСъмИЧета, ще гостува виртуално на РБ “Христо Ботев” – Враца по покана на библиотеката и сайта “Аз чета”. Въпреки че няма възможност да отиде лично във Враца и да се срещне с децата там на Международния ден на детската книга, Радостина Николова обеща интересна и вълнуваща онлайн среща. 

Всеки петък от 11 ч. писателката ще се включва с живо излъчване на страницата на издателство “Мармот”, за да отговаря на въпроси и да разказва за книгите, които ще бъдат включени в секцията “Чети и играй”. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *