Дебют на “Мармот” на Франкфуртския панаир на книгата

За първи път през 2018-а издателство “Мармот” участва на колективния български щанд на Франкфуртския панаир на книгата, където представи поредиците за мотовете и книгите “Моите красиви рога” и “Кико без крила” пред представители на различни издателства от цял свят.

България бе представена подобаващо за първи път на престижния международен форум с колективен щанд, на който бяха изложени различни български издателства, сред които и мотовете на издателство “Мармот”.

Това се случи със съвместните усилия на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Асоциация българска книга.

В общото пространство се провеждаха срещи и редица събития, сред които и Българска книжна пътека в последния ден на панаира, където български деца от Германия имаха възможност да се запознаят с българските автори и илюстратори Нуша Роянова (издателство “Дъбови Листа”), Радостина Николова (издателство “Мармот”), Никола Райков (Приказка – игра) и Мая Бочева (издателство “Туй-онуй”).

Международният панаир на книгата във Франкфурт е най-голямото изложение в света на издателската индустрия с участието на над 7 150 изложители от повече от 100 страни, около 278 000 посетители, над 4 000 събития и приблизително 10 000 акредитирани журналисти и блогъри. Също така форумът събира ключови играчи от други медии, включително филмовата и игровата индустрия. От 1976 г. насам представя ежегодно Програма, посветена на гостуваща страна, поставяйки акцент върху нейния книжен пазар, литература и култура. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *