книгата

В изоставената фабрика между Пукнатината, хълмовете и стария кактус пет метални създания, не по-големи от човешка длан, се пробуждат за нов живот. Те черпят енергия от тайнствен Източник – през деня усърдно пазят цветната си градина от набезите на свирепи вредители, пясъчни бури и киселинни дъждове, а нощем сънуват причудливи сънища. Изневиделица се появяват сеещите опустошение и разруха гадини. Ще устои ли Чудният нов свят на тази нова неочаквана опасност?

Предстои ви наистина забележително пътуване с невероятните герои на Чудомир Драгнев, богатите илюстрации на Николай Михайлов и красивата
история на Марин Трошанов.

Книга свят, която ще ви погълне.

А през добавената реалност в книгата ще може да се разходите заедно с тях в чудния нов свят.

разгледай книгата
разгледай книгата

създателите

Марин Трошанов – автор

Пише фантастична и детска проза, поезия, сценарии за комикси и популярни статии. 🏆Носител е на престижни международни и национални награди за литература, сред които „Перото“ (2019 г.) и „Константин Константинов“ (2020, 2022 г.)

Чудомир Драгнев – създател на герои

Той е самоук скулптор и иноватор в сферата на метала. Създава стиймпънк скулптури от хиляди малки части. По този начин рециклира и прави изкуство едновременно. За Чудомир металът и скулптурата са начин на живот. 

Николай Михайлов – илюстратор

Той работи от 1998-а като аниматор, визуализатор и режисьор за архитектурни, телевизионни, кино и уеб проекти. Сертифициран инструктор по 3ds Max и V-Ray. Дълбоко вярва в нуждата от по-качествено съвременно образование.

Добавена реалност

Разгледайте „Чудният нов свят“ в 3D и
добавена реалност (AR)

Изтеглете и инсталирайте на своя телефон или таблет приложението Sketchfab, което може да намерите в App Store и Google Play Market. Чрез него ще можете да следвате профила ни там – artofwonder.

За да разгледате света на героите в браузъра си,
сканирайте QR кодовете в книгата.

Разкажи и на твоите приятели за книгата. Сподели кампанията

Заповядай на премиера!

На това интересно пътешествие из Чудния нов свят сме подготвили и уъркшопи за децата, които искат да научат повече за занаята на всеки от създателите.

Присъедини се към събитието