АВТОРИ И ИЛЮСТРАТОРИ

Мелина-Елина Бондокова
Илюстратор

Мелина-Елина Бондокова завършва анимация в София. Има издадени над 20 книги и комикси. Някои от многото й късометражни анимационни филми са взимали участие на различни фестивали в България, Румъния, Италия, Великобритания. В момента е един от основателите на Студио за анимация Павилион. „Анимацията те учи да уважаваш мнението на другия, дори да не си съгласен понякога, защото две глави винаги мислят по-добре от една.” , твърди Мелина.

Книги, нарисувани от Мелина-Елина

Радостина Николова
Автор

Радостина Николова родена в град Варна. Завършва „Английска филология“ в Софийски университет, магистратура „Масови комуникации“ в НБУ и „Творческо писане“ в Софийски университет. През 2013-а дебютира като детски писател с поредицата „Приключенията на мотовете“, отличена с Награда „Бисерче вълшебно“. Тя е автор и на книгите „Приказки от света на мотовете“, „Моите красиви рога“, „Кико без крила“ и „Шантавѝя до шия“. Приема за своя мисия да пише и да общува с деца.

Книги, написани от Радостина

Андрей Михов
Автор

Андрей Михов е роден в София, завършва специалност Финанси и работи като графичен дизайнер в лайфстайл списания от 2004-а. Започва да пише през 2012-а заедно с Радостина Николова по поредицата „Приключенията на мотовете“. Днес, заедно с нея, е съосновател на издателство „Мармот“, работи по предпечата на книгите и продължава да работи по лични проекти в свободното си време. Обича книги, които развиват въображението и вдъхновяват за бели.

Книги, написани от Андрей

Матея Аркова
илюстратор

Матея Аркова е родена в гр. Шумен. Има бакалавърска степен „Книгоиздаване“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска „Графичен дизайн“ в Нов български университет. Занимава се активно с илюстрация на детски книги за България и за чужбина. За себе си твърди, че имадобро извинение да насърчава детското в себе си и да създава различни светове и герои, които пък да вдъхновят много други деца и не толкова деца, да летят в мислите си.

Книги, нарисувани от Матея

Христина Ефтимова
илюстратор

Христина Ефтимова живее и твори във Варна. През 2008 г. се дипломира с Педагогика на изобразителното изкуство, специалност Скулптура. Има една самостоятелна изложба и четири сборни. Макар че рисува професионално от 20 години, това е първата детска книга, в която може да се насладим на приказния ѝ графичен оригинален стил. „Илюстарторът трябва да умее да улови момента точно и ясно, но и да остави нещо и за въображението на читателя.“ – твърди Христина в интервю.

Книги, нарисувани от Христина

Лори Никълс
автор и илюстратор

Лори Никълс е от щата Пенсилвания, където израства сред яворови дръвчета и ги обиква завинаги. Оттогава е силната ѝ любов към природата. Живее в Алабама със съпруга си и трите им дъщери. Голямото ѝ семейство обожава да прекарва времето си на двора, под сенчестите клони на техния явор, където хапват, играят или се забавляват шумно. Това е първата картинна книга от дебютната ѝ поредица „Явора“ за двете сестри със специално избрани имена на дървета.

Книги, написани и нарисувани от Лори

16.00лв.

ПОла Шер
автор

Завършила училище за приложни изкуства, през 1970 г. Пола Шер се мести в Ню Йорк и написва своята единствена детска книга – „Кой вдига вярва?“ Считана за „най-влиятелния американски дизайнер днес“, тя твори като дизайнер и художник. Работила е в Random House, Atlantic Records и CBS Records, а работата ѝ по създаването на нова визуална идентичност за The Public Theater в Ню Йорк променя идеята за графичен дизайн и създава тенденции, чиито отзвук виждаме и до днес.

Книги, написани от Пола

18.00лв.

Стан Мак
илюстратор

Повече от 20 години Стан Мак публикува карикатури в The Village Voice, а преди това е отговорен арт директор в New York Herald Tribune и The New York Times. Майстор на образа на самоиронизиращите се нюйоркчани,  Мак е отговорен за възраждането на Бруклин и популяризирането на хипстър стила в Ню Йорк. Карикатуристът работи с Пола Шер и често оставя на бюрото ѝ смешни картинки, с които да прави скучната им работа по-поносима. Идеята да илюстрира книгата ѝ идва от него.

Книги, нарисувани от Стан Мак

18.00лв.

Елена Владинова
илюстратор

Елена Владинова е родена в София. Завършва Архитектура, специалност Обществени сгради през 2012 г. Винаги обаче е мечтаела да се занимава с анимация. Рисува, откакто се помни, но започва да се твори активно едва след университета. Днес освен да илюстрира собствените си проекти, тя се занимава със създаване на десени за платове, предмети и други. Има една илюстрирана стихосбирка, а „Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа“ е дебютът ѝ в рисунките за детска книга.

Книги, написани и нарисувани от Елена

Мария Ангелова
автор

Мария Ангелова е един от основателите на сайта за необикновени пътешественици Peika.bg и негов главен редактор от 2012 до 2017 г. В момента е главен редактор на сайта за пътуване NasamNatam.com. Автор е на поредицата пътеводители „50 места, които да посетите в България“ и на книгата „203 предизвикателства за пътешественици“ (издадена и на английски). „Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа“ е първи детски проект на Мария Ангелова.

Книги, написани от Мария

Александра Георгиева
автор

Александра Георгиева е начален учител и живее, и работи в град Бургас. Много обича рано сутрин да пие кафе на плажа и да чете книги. Има синя коса и 13 татуировки. Вярва, че в думите има магия. Старае се всеки ден да я показва на децата и вярва, че възрастните също могат да я видят.

Книги, написани от Александра

-15%

Марги Стаменова
илюстратор

Маргарита Стаменова има черен колан по карате и може да пилотира самолет. Когато не е на експедиция в джунглите на Африка, обича да рисува и да пече сладки. И да си измисля. Богатото ѝ въображение ѝ помага да рисува най-различни герои за офлайн и онлайн проекти.

Книги, нарисувани от Марги

-15%

лиляна дворянова
автор и илюстратор

Лиляна Дворянова е български художник и графичен дизайнер. Притежава магистърски степени по философия и графичен дизайн, както и докторска степен в сферата на изобразително изкуството. Твори в различни области на визуалното изкуство – живопис, графика, фотография, концептуални форми, илюстрация. Има над 20 участия в сборни изложби на съвременно българско изкуство у нас и в чужбина, илюстрирала е учебници и корици на книги. “Слончето, което искаше да лети” е нейният първи писателски проект.

Книги, написани и нарисувани от Лиляна