АВТОРИ И ИЛЮСТРАТОРИ

Мелина-Елина Бондокова
Илюстратор

Мелина-Елина Бондокова завършва анимация в София. Има издадени над 20 книги и комикси. Някои от многото й късометражни анимационни филми са взимали участие на различни фестивали в България, Румъния, Италия, Великобритания. В момента е един от основателите на Студио за анимация Павилион. „Анимацията те учи да уважаваш мнението на другия, дори да не си съгласен понякога, защото две глави винаги мислят по-добре от една.” , твърди Мелина.

Книги, нарисувани от Мелина-Елина

Радостина Николова
Автор

Радостина Николова родена в град Варна. Завършва “Английска филология” в Софийски университет, магистратура “Масови комуникации” в НБУ и “Творческо писане” в Софийски университет. През 2013-а дебютира като детски писател с поредицата „Приключенията на мотовете“, отличена с Награда “Бисерче вълшебно”. Тя е автор и на книгите “Приказки от света на мотовете”, “Моите красиви рога”, “Кико без крила” и “Шантавѝя до шия”. Приема за своя мисия да пише и да общува с деца.

Книги, написани от Радостина

Андрей Михов
Автор

Андрей Михов е роден в София, завършва специалност Финанси и работи като графичен дизайнер в лайфстайл списания от 2004-а. Започва да пише през 2012-а заедно с Радостина Николова по поредицата “Приключенията на мотовете”. Днес, заедно с нея, е съосновател на издателство „Мармот“, работи по предпечата на книгите и продължава да работи по лични проекти в свободното си време. Обича книги, които развиват въображението и вдъхновяват за бели.

Книги, написани от Андрей

Матея Аркова
илюстратор

Матея Аркова е родена в гр. Шумен. Има бакалавърска степен „Книгоиздаване“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска „Графичен дизайн“ в Нов български университет. Занимава се активно с илюстрация на детски книги за България и за чужбина. За себе си твърди, че имадобро извинение да насърчава детското в себе си и да създава различни светове и герои, които пък да вдъхновят много други деца и не толкова деца, да летят в мислите си.

Книги, нарисувани от Матея

Христина Ефтимова
илюстратор

Христина Ефтимова живее и твори във Варна. През 2008 г. се дипломира с Педагогика на изобразителното изкуство, специалност Скулптура. Има една самостоятелна изложба и четири сборни. Макар че рисува професионално от 20 години, това е първата детска книга, в която може да се насладим на приказния ѝ графичен оригинален стил. “Илюстарторът трябва да умее да улови момента точно и ясно, но и да остави нещо и за въображението на читателя.” – твърди Христина в интервю.

Книги, нарисувани от Христина

Лори Никълс
автор и илюстратор

Лори Никълс е от щата Пенсилвания, където израства сред яворови дръвчета и ги обиква завинаги. Оттогава е силната ѝ любов към природата. Живее в Алабама със съпруга си и трите им дъщери. Голямото ѝ семейство обожава да прекарва времето си на двора, под сенчестите клони на техния явор, където хапват, играят или се забавляват шумно. Това е първата картинна книга от дебютната ѝ поредица “Явора” за двете сестри със специално избрани имена на дървета.

Книги, написани и нарисувани от Лори

16.00лв.

ПОла Шер
автор

Завършила училище за приложни изкуства, през 1970 г. Пола Шер се мести в Ню Йорк и написва своята единствена детска книга – „Кой вдига вярва?“ Считана за „най-влиятелния американски дизайнер днес“, тя твори като дизайнер и художник. Работила е в Random House, Atlantic Records и CBS Records, а работата ѝ по създаването на нова визуална идентичност за The Public Theater в Ню Йорк променя идеята за графичен дизайн и създава тенденции, чиито отзвук виждаме и до днес.

Книги, написани от Пола

18.00лв.

Стан Мак
илюстратор

Повече от 20 години Стан Мак публикува карикатури в The Village Voice, а преди това е отговорен арт директор в New York Herald Tribune и The New York Times. Майстор на образа на самоиронизиращите се нюйоркчани,  Мак е отговорен за възраждането на Бруклин и популяризирането на хипстър стила в Ню Йорк. Карикатуристът работи с Пола Шер и често оставя на бюрото ѝ смешни картинки, с които да прави скучната им работа по-поносима. Идеята да илюстрира книгата ѝ идва от него.

Книги, нарисувани от Стан Мак

18.00лв.

Елена Владинова
илюстратор

Елена Владинова е родена в София. Завършва Архитектура, специалност Обществени сгради през 2012 г. Винаги обаче е мечтаела да се занимава с анимация. Рисува, откакто се помни, но започва да се твори активно едва след университета. Днес освен да илюстрира собствените си проекти, тя се занимава със създаване на десени за платове, предмети и други. Има една илюстрирана стихосбирка, а “Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа” е дебютът ѝ в рисунките за детска книга.

Книги, написани и нарисувани от Елена

-50%

Мария Ангелова
автор

Мария Ангелова е един от основателите на сайта за необикновени пътешественици Peika.bg и негов главен редактор от 2012 до 2017 г. В момента е главен редактор на сайта за пътуване NasamNatam.com. Автор е на поредицата пътеводители „50 места, които да посетите в България“ и на книгата „203 предизвикателства за пътешественици“ (издадена и на английски). „Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа“ е първи детски проект на Мария Ангелова.

Книги, написани от Мария

-50%

Доника Ризова
автор

Доника Ризова е едно от известните имена на българската журналистика и ПР средите. Пътят ѝ започва от тихата улица „Христо Смирненски“ в град  Дупница и бързо разбира, че перото я влече. От малка мечтае да бъде журналист и още като ученичка започва да пише за градския вестник. “По-късно започнах тайничко да си мечтая да стана писател. Определено вярвам, че ако много силно си помечтаеш нещо, то непременно ще ти се случи.” 

Книги, написани от Доника

Мира Мирославова
илюстратор

Мира Мирославова е талантливо чувствително момиче. Нейни илюстрации печелят отличия в международни конкурси, а характерният ѝ почерк я прави все по-предпочитан художник не само в България, но и навън. “Открих, че мечтата ми от тук нататък е да не спирам да израствам с книгите и да не спирам да откривам нови и нови неща, които да ме подтикнат да подскоча на стола си и започна да скицирам.”

Книги, нарисувани от Мира

Александра Георгиева
автор

Александра Георгиева е начален учител и живее, и работи в град Бургас. Много обича рано сутрин да пие кафе на плажа и да чете книги. Има синя коса и 13 татуировки. Вярва, че в думите има магия. Старае се всеки ден да я показва на децата и вярва, че възрастните също могат да я видят.

Книги, написани от Александра

-15%

Марги Стаменова
илюстратор

Маргарита Стаменова има черен колан по карате и може да пилотира самолет. Когато не е на експедиция в джунглите на Африка, обича да рисува и да пече сладки. И да си измисля. Богатото ѝ въображение ѝ помага да рисува най-различни герои за офлайн и онлайн проекти.

Книги, нарисувани от Марги

-15%

лиляна дворянова
автор и илюстратор

Лиляна Дворянова е български художник и графичен дизайнер. Притежава магистърски степени по философия и графичен дизайн, както и докторска степен в сферата на изобразително изкуството. Твори в различни области на визуалното изкуство – живопис, графика, фотография, концептуални форми, илюстрация. Има над 20 участия в сборни изложби на съвременно българско изкуство у нас и в чужбина, илюстрирала е учебници и корици на книги. “Слончето, което искаше да лети” е нейният първи писателски проект.

Книги, написани и нарисувани от Лиляна

-25%
18.00лв.