Алея на доброто

Нашата „Алея на доброто“ няма за цел да учи или да назидава как е правилно да се държим. Тя е израз на желанието ни ценностите в детските книги да оживяват и да бъдат по-съществена част от обкръжаващата ни среда, като я правят красива, цветна, вълнуваща – като децата.

вдъхновение

Представи си свят, в който всеки е добър. Какво може да направим, че да се сбъдне?

„От сърце“ е книга за силата на малките жестове. Те са пример, с който възпитаваме децата си, но и пример, който ние самите искаме да даваме като вече пораснали хора.

“От сърце” обединява творчеството на 38 илюстратора от цял свят в една обща кауза – да подадем ръка на бежанците, които имат нужда от подкрепа и приемственост.

Научи още за книгата тук.

разгледай

проект

От много време си мечтаем да започнем да правим неща в градска среда. Преди година споделихме това с творческа агенция together&. А точно по това време ни предстоеше и преиздаване на книгата „От сърце. Книга за добротата“. Те видяха именно в тази книга възможност да сбъднем мечтата си.

Разходете се по стълбите на улица “11-ти август” – на живо или виртуално през галерията ни от снимки. Дано емоцията, която вложихме в този цветен оазис донесе усмивки и на вас!

изпълнение

Рисувала съм много стени, но не и на земята. Всеки ден се прибирах и нямах търпение да се събудя и да го довърша, за да видя как ще изглежда работата в градска среда, но на земя.
Минаваха учители и ученици на първо училище, всеки един от тях беше много щастлив от градската намеса, която правим и ни благодари.
Това е един наистина страхотен проект, много съм благодарна за поканата на издателство “Мармот”, че избраха точно мен.”

Точка Илиева, художник

„Искаме да изкараме навън ценностите, на които учим децата си с детските книги. Да почистим и облагородим едно такова стълбище изразява нашият стремеж да преобразим средата, в която живеем. Целта ни е да облагородим още такива места и така да направим детските книги по-съществена и вдъхновяваща част от средата ни“

Николай Кънчовски, управител Издателство “Мармот”

галерия

 
На снимките:
деца:
Радослав Бостанджиев
Анжела Таракчиян
децата от 1 СУ “Пенчо Славейков”
 
Заместник-кмет по направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности” Мирослав Боршош
Заместник-кмет на Община Оборище Арсени Вълчинов
Радостина Николова – Издателство “Мармот”
Николай Кънчовски – Издателство “Мармот”
Точка Илиева – художник
 
Фотографи:
Етюд-и-те на София
Inat.Studio
Георги Георгиев – Гец
 
 
 
 

пАРТНЬОРИ