КНИГИ ЗА МЕЧТАТЕЛИ

 „Мармот“ стартира като семейно издателство за литература за деца от 0-12 г.  през 2013-а. През последната година екипът ни нарасна двойно, а с него и броят на книгите, които издаваме.

Книгите, на които в момента залагаме в портфолиото си, са съвременна художествена литература от български и чужди автори. Търсим и налагаме заглавия извън задължителната литература или класическите произведения, по-близки до съвременното дете, съобразени с неговата чувствителност и начин, по който възприема и обработва информацията.

Нашият екип Мисия

ЕКИП

Радостина Николова
Детски писател | Основател | Майката на мотовете

Радостина е майката на мотовете, детски писател, запален читател, маркетинг специалист и един от основателите на издателство „Мармот“. Подбира внимателно всяко заглавие и се грижи за него като за всяко свое дете.

radi@marmot-books.com

+ 359 885 031 677

Андрей Михов
Основател | Артдиректор | Татко Мот

Андрей е татко Мот, управител, съавтор в поредицата „Приключенията на мотовете“ и неизчерпаем източник на измишльотини. Отговаря за дизайна и предпечатната подготовка на всички книги на издателството.

andrey@marmot-books.com

+ 359 887 896 969

Тони Радева
Търговски сътрудник | Вълшебникът

Тони е Вълшебникът на борсата. Освен, че стопанисва нашите книги, се грижи и
за диструбицията на още няколко издателства, които поканихме за компания. Като всеки Вълшебник е добра в сметките. Засега историята мълчи дали и римуването ѝ спори.

sales@marmot-books.com

Елена Петров
Маркетинг специалист | Принцеса Жал

Ели е принцеса Жал. Тя е отборен играч, умее да слуша и има особено чувство за хумор. Много я бива и в кухнята. Помните ли Модогадовината на Жал? Освен това, Ели има близнаци. Нещо, което ни очаква в книга 5 за мотовете.

elena@marmot-books.com

+ 359 894 425 141

МИСИЯ

ПОДБОР

  • Четива, в основата на които стои нестандартната, смешна, фантастична, небивала или любопитна история.
  • Книги, които помагат на неуверените читатели да намерят отговори на много въпроси и провокират разговор с родителите.

ОФОРМЛЕНИЕ

  • Подбор на шрифт, който улеснява четенето.
  • Оформлението на текста е според годините на детето и „четивната му възраст“, със съответното отстояние между редовете и буквите.

ИЗПЪЛНЕНИЕ

През изминалите години винаги сме държали на визуално издържани продукти по отношение на изображения, хартия, оформление и печат. Вярваме, че това е от съществено значение за формирането на цялостната представа за естетика у детето.

Искаш ли да пишеш за нас?