Вижте тези продукти:

-25%
-25%

Нашите специални предложения

-30%
-18%
-25%
-21%

@ Instagram

Преди да решим, че искаме да издадем тези книги, вече бяхме започнали да говорим помежду си за детските страхове - от тъмното, от чудовищата, от причудливите сенки, които играят по стените... 

Като възрастни често не си даваме сметка колко съществена част от живота на детето са тези страхове и каква роля играят в опознаването на света. Даже, да си признаем, често не им обръщаме особено внимание, мислейки си, че
Преди да решим, че искаме да издадем тези книги, вече бяхме започнали да говорим помежду си за детските страхове - от тъмното, от чудовищата, от причудливите сенки, които играят по стените... Като възрастни често не си даваме сметка колко съществена част от живота на детето са тези страхове и каква роля играят в опознаването на света. Даже, да си признаем, често не им обръщаме особено внимание, мислейки си, че "това е период", през който всеки преминава. За щастие открихме тази поредица, която по забавен начин и без да натрапва темата помага на детето да разпознае страха като нещо нормално, приемливо и дори като... приятел 🙂 В "Хей, това е моето чудовище!" Итън разбира, че неговото чудовище не е достатъчно страшно за малката му сестричка. Но какво пък може да уплаши нея? Време е за нов забавен кастинг за чудовища, чрез който да разберем. 🤔 Още за книгата и ползите от страшната детска литература може да откриеш в блога ни, а книгата вече е налична за поръчки на сайта. Линк в био.
👋Запознай се с @georgegrancharov - най-новото попълнение измежду нашите български автори. Той създаде образователната игра с карти, която вече е налична за поръчка в сайта ни. 🥳

🤔Имаш няколко публикувани курса за рисуване за напълно начинаещи. Какво доведе до решението ти да се занимаваш с преподаване?
🎙️Бях аниматор в платформата Уча.се. Там пряко виждахме всеки ден колко е важно да помагаш на другите да придобият уменията, от които имат нужда. Исках да се развия в тази посока и реших да споделя част от знанията си със света. След това разбрах, че това е правилната професия за мен. Всеки ден ми доставя удоволствие да чета позитивни коментари на мои клиенти.

🤔Какви предизвикателства срещаш като преподавател?
🎙️Има един феномен „Проклятието на знанието“. Колкото повече напредваш в дадена област, толкова повече забравяш какво е да си начинаещ. Та, опитвам се да се поставям в обувките на начинаещ, когато преподавам. Също така е много важно да не „изсипваме“ суха информация, а преди всичко да отговорим на въпроса „Защо да ни е грижа?“ След тези стъпки преподаването е лесно, стига да имаме страст за тази работа.

🤔По какъв начин според теб рисуването помага на детското мислене и развитие?
🎙️Открити са рисунки на повече от 64 000 години в Испания. Преди толкова много време предците ни са използвали рисунки, за да запечатват информация, както и за да комуникират по-ефективно. По тази логика излиза, че ни е заложено на биологично ниво. Хората сме визуални същества. Голяма част от мозъчната активност е посветена върху това да обработваме визуална информация. За децата рисуването е много естествен процес и нашата задача е просто да го насърчаваме. Когато децата рисуват, се учат да бъдат фокусирани върху една задача, а това умение ще е все по–ценно в бъдеще.

Пълното интервю може да видиш в блога ни, а линк към продукта има в био-то. ❤️
👋Запознай се с @georgegrancharov - най-новото попълнение измежду нашите български автори. Той създаде образователната игра с карти, която вече е налична за поръчка в сайта ни. 🥳 🤔Имаш няколко публикувани курса за рисуване за напълно начинаещи. Какво доведе до решението ти да се занимаваш с преподаване? 🎙️Бях аниматор в платформата Уча.се. Там пряко виждахме всеки ден колко е важно да помагаш на другите да придобият уменията, от които имат нужда. Исках да се развия в тази посока и реших да споделя част от знанията си със света. След това разбрах, че това е правилната професия за мен. Всеки ден ми доставя удоволствие да чета позитивни коментари на мои клиенти. 🤔Какви предизвикателства срещаш като преподавател? 🎙️Има един феномен „Проклятието на знанието“. Колкото повече напредваш в дадена област, толкова повече забравяш какво е да си начинаещ. Та, опитвам се да се поставям в обувките на начинаещ, когато преподавам. Също така е много важно да не „изсипваме“ суха информация, а преди всичко да отговорим на въпроса „Защо да ни е грижа?“ След тези стъпки преподаването е лесно, стига да имаме страст за тази работа. 🤔По какъв начин според теб рисуването помага на детското мислене и развитие? 🎙️Открити са рисунки на повече от 64 000 години в Испания. Преди толкова много време предците ни са използвали рисунки, за да запечатват информация, както и за да комуникират по-ефективно. По тази логика излиза, че ни е заложено на биологично ниво. Хората сме визуални същества. Голяма част от мозъчната активност е посветена върху това да обработваме визуална информация. За децата рисуването е много естествен процес и нашата задача е просто да го насърчаваме. Когато децата рисуват, се учат да бъдат фокусирани върху една задача, а това умение ще е все по–ценно в бъдеще. Пълното интервю може да видиш в блога ни, а линк към продукта има в био-то. ❤️
🎙️Четеш ли дълги постове? 🙂 Докато чакаме
🎙️Четеш ли дълги постове? 🙂 Докато чакаме "Дино и приятели" да излезе от печат, приготвихме един откъс от интервю с Радостина, за да разкажем повече за поредицата. ❓Какви според теб са предимствата на четенето във възможно най-ранна възраст? 👉 Четенето като самостоятелен процес не е задължително да се случва в най-ранна възраст, дори напротив. Ако детето не е готово, насилването му би имало обратен ефект. Съветът ми към родителите е да следят кога детето само ще развие желание и любопитство към четенето и тогава да му предлагат четива, които да го придружават през този процес. ❓До каква степен историята е от значение за първите читателски стъпки? 👉 Погрешно е схващането, че ако детето на 6-7 години слуша дълги истории с много динамика и заплетен сюжет, значи такъв тип книги трябва и да чете. Не! Четивната възраст няма нищо общо с възрастта според интересите на детето. В моята практика съм се запознавала с много деца, чиито родители са им изчели всички части на Хари Потър, да речем, но детето иска да чете бебешки книги. Това е негово право, и именно така то ще развие самочувствие на читател и плавно, но уверено ще навлезе в по-обемни и сложни текстове. ❓Кои са принципите, по които си се водила, при създаването на поредицата? 👉 Като детски писател, работил и общувал от години с деца, имах възможността в практиката си да забележа и разгранича, че децата в начален курс се делят на активни читатели, неуверени читатели или нечетящи. Формирането на такъв тип читателски характеристики най-общо се дължи на усилията на средата и достъпа до правилни или неправилни текстове в по-ранна възраст. Около предучилищната възраст и в първи клас се появява апетита към самостоятелното разбиране и усвояване на информацията. Детето започва да възприема своята осъзната роля в света на книгите. ❓Защо избра да работиш с Гергана като илюстратор? 👉Определено смятам, че се получи много добра колаборация между двете ни. Избрах Гери, защото отдавна следя нещата, които прави. Тя не беше рисувала цяла книга преди това, за нея това също беше възможност да се впусне в нещо ново и необичайно. Много е важно това, което рисуваш да ти носи удоволствие. Мисля, че с Дино това е очевидно.