Пет предимства на картинните книги

За младите читатели картинните книги са добър начин за запознаване със света на литературата. Днес ви предлагаме пет ползи за детето, които четенето на картинни книги носят.

1. Обогатяване на речника и развиване на аналитичното мислене

Благодарение на картинните книги, децата обогатяват своя речник и развиват аналитично мислене. Със своята специфична форма – много илюстрации и малко текст, този вид книги стимулират детското въображение да допълва и развива историята.

2. Повече дискусии

Картинните книги провокират много повече дискусии между децата и родителите. Това помага на децата да научат как да задават въпроси и да изразяват своето мнение.

3. Задържат вниманието на децата

Все по-често децата са заобиколени от технологиите от съвсем малки. За разлика от обикновените книжки, картинните книги все още са достоен опонент на анимационните филмчета от таблет в битката за детското внимание.

4. Развиват фотографската памет

Фотографската памет не е способност, с която всяко дете се ражда. Тя се развива и препрочитането на картинни книги е добър помощник в това. От ранна възраст децата се научават да асоциират определен текст с изображението около него и така го запомнят по-лесно. Това е причината много деца да могат сами да “четат” любимите си картинни книжки, отваряйки произволна страница и рецитирайки наизуст текста до картинката.

5. Забавни са!

Разглеждането на илюстрациите, често дело на брилянтни художници, е наистина забавно. Откриването на детайли и скрит смисъл в тях е своеобразен treasure hunt, който добавя нов игрови елемент към четенето.

Картинните книги са важна част от каталога на издателство Мармот – вярваме, че те създават мечтатели. Затова обявихме февруари за месец на картинните книги и събрахме издадените от нас картинни книги в две специални селекции – “Комплект за малки мармоти” и “Супер комплект за малки мармоти”. Ще ги намерите в сайта ни на специална цена, а доставката е безплатна при поръчки над 30 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *