5 ИДЕИ КАК ДА НАКАРАМЕ ДЕЦАТА ДА ЧЕТАТ ПОВЕЧЕ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

Пролетта идва, а с нея и новите възможности да направим четенето още по-интересно и увлекателно за децата. Събрахме някои идеи, с които да ги ангажирате и да ги накарате да заменят мобилните устройства с книга и да оценят четенето като нещо интересно и забавно.

 

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ НА БИБЛИОТЕКАТА

Освен дома ви, библиотеката също се нуждае от освежаване с идването на новия сезон. Чудесен начин да го направите е заедно с помощта на децата ви, които не само ще възпитате на ред, но и ще можете да заинтригувате с книги. Прегледайте и разпределете книгите на такива, които вече сте чели, такива, които искате да повторите и на нови заглавия, които предстоят да попаднат в ръцете им.

 

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО МЕЖДУ ДЕЦАТА

Ако вкъщи имате повече от един малчуган може да направите предизвикателство, в което децата да прочетат определени книги за определено време. Четенето под формата на състезателна игра може да се окаже особено мотивиращо дори за деца, на които това не е любимо занимание. Предизвикателството може да се приложи и между приятели или съученици, ако детето ви няма братя или сестри.

 

СПИСЪК С НОВИ ЗАГЛАВИЯ

Въвлечете детето в избора на нови книги, които биха грабнали вниманието му и с интерес би прочело. Предложете му заедно да изберете следващите заглавия и уважавайте избора му. Може да го напътствате и заедно да обсъдите предложенията, които да добавите към детската му библиотека, а скоро се оглеждайте и за ноите заглавия на сайта ни, които обещаваме ще бъдат многоооо вълнуващи.

 

ЧЕТЕНЕ НА ОТКРИТО

Много проучвания през последните години са доказали, че четенето на открито е особено полезно. За децата особено много, защото свежият въздух им помага да са по-концентрирани и по-лесно да обработват информацията, която възприемат. На двора, в парка, дори на терасата – опциите са много и само от вас зависи да ги представите достатъчно привлекателно пред децата.

 

ЗАНИМАНИЯ, ОБВЪРЗАНИ С КНИГИТЕ

Децата винаги възприемат и учат по-добре, когато могат да съчетаят четенето с игри или занимания, които да затвърдят на практика наученото. Ето защо, заедно с Botanika създадохме специален читаталски комплект за бъдещи градинари, който ще помогне на феновете на Агата заедно с нейните приключения от книгата да създадат и отгледат своя собствена градина в домашни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *