5 ЗАГЛАВИЯ НА ИЗДАТЕЛСТВО „МАРМОТ“ СА НОМИНИРАНИ ЗА ПРЕСТИЖНИТЕ НАГРАДИ „БИСЕРЧЕ ВЪЛШЕБНО“

За 9 поредна година ще бъдат раздадени наградите „Бисерче вълшебно“, а издателство „Мармот“ е номинирано с цели 5 от своите книги. Това е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са децата.

Основна цел на инициативата е да насърчи четенето и да повиши функционалната грамотност на подрастващите. Организатор е фондация “Детски книги”, а деветото издание по традиция се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Децата на възраст от 5 до 16 години ще могат да отличат своите книжни бисерчета измежду 144 художествени и нехудожествени заглавия. Сред тях са и “Слончето, което искаше да лети”, “Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа”, поредицата “Агата”, “Ото и Дрипльовците. Гората на изчезналите неща”, както и книгата за добротата “От сърце”.

Общо 52 български издателства и самопубликуващи се автори излъчиха своите най-добри проекти за 2020 година. Рекорден е и броят на книгите от български автори – цели 54, с 9 повече от тези през миналата година.

Заглавията са разпределени в четири възрастови категории с художествени книги и една категория за нехудожествени. Откриватели (5-7 г.), Изследователи (8-10 г.), Мечтатели (11-13 г.), Майстори (14-16 г.) и Нещотърсачи (нехудожествени, 5-16 г.).

В първият етап на конкурса номинираните заглавия ще бъдат предиставени за четене на деца от 5 до 16 годишна възраст. Гласуването ще се случва в периода от 11 май до 22 септември 2021 година, когато ще може да подкрепите и любимите си заглавия на издателство “Мармот”.

Ако все още не сте прочели книгите или имате желание да зарадвате някого с тях, сега може да се възползвате от специалния ни комплект „Бисерче вълшебно“ с цели 20% отстъпка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *