“Утре. Гласувай. За тях.” и “Невинаги съм перфeктна” с 5 награди на IAB MIX AWARDS 2023 г.

Кампанията “Утре. Гласувай. За тях.”, вдъхновена от детската книга “Животните избират президент”, спечели едно злато, едно сребро и два бронза в различни категории на престижния конкурс IAB MIX AWARDS 2023 г., който се проведе на 27.04.2023. Кампанията “Невинаги съм перфектна”, вдъхновена от книгата “Понякога в главата на мама бушува буря”, също спечели бронз.

В тазгодишното издание на конкурса на финала се състезаваха 12 агенции с над 40 заявки. И по двете кампании ние работихме с нашите приятели и партньори от агенция together&, а Издателство “Мармот” бе единственият клиент от сферата на културата.

“Утре.Гласувай.За тях.” бе нашият призив към възрастните да гласуват, колкото и обезсърчени, ядосани и изморени да се чувстват преди поредните избори. Кампанията беше селектирана като единствения клип, който Европейската комисия в България отрази на страницата си във фейсбук в изборния ден.

В книгата “Животните избират президент” детето открива и разбира какво означават думи като “избори”, “демокрация”, “кампания”. С тази книга и със социалната кампания “Утре.Гласувай.За тях.” искахме да покажем, че смислените детски книги и родителският пример са в основата на това да възпитаме мислещи деца.

Партньори в проекта са Студио Разказ и PR агенция D:Istinkt.

“Невинаги съм перфектна” отвори широк разговор по тема, в която много майки се чувстват уязвими. Историята в книгата “Понякога в главата на мама бушува буря” ни замисли дали пък майката днес не е подложена на прекалено голямо напрежение, че трябва да бъде перфектна? Кампанията бе подкрепена и от много популярни майки – актриси, инфлуенсърки, писателки, които смело заявиха “Не съм перфектна”.

Това е пореден приз за “Невинаги съм перфектна”, след като в края на 2022-а тя получи сребро на наградите ФАРА.

Международното жури определи и трите най-добри кампании, които ще представят България в международния конкурс IAB Mixx Awards Europe 2023. “Утре. Гласувай. За тях.” на together& е една от тях. Стискаме палци за още добри новини.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *