Уроците на еленчето Вундаба 🦌

Изпълнената с доброта книга “Моите красиви рога” на Радостина Николова докосна сърцата и на учениците от трети “А” клас на ОУ “Пейо Яворов” Бургас. Те споделиха кои са уроците, които еленчето с един рог и голямо сърце Вундаба им е предало. Прочетете ги в рубриката ни “Научи с Мармот”.

“Майките никога не грешат, накрая всичко се нарежда”, казва Кико.

“Дори и да си различен, това не те прави по-лош и все ще се намери кой да те обича, и да иска да ти бъде приятел”, споделя Калоян. 🐞

“Аз научих, че ако нямаш нито един приятел, ще дойде моментът, в който ще си намериш истински и най-добър приятел” – Моника.

Малката Дари е научила, че когато имаш рожден ден, ти се случва нещо много хубаво. 🎂

“Аз разбрах, че приятелството е нещо, което не се търси, а съдбата сама ни го поднася. Може да имаш един приятел в живота, но да е истински”, споделя Алекс. Напълно сме съгласни!

Симона е разбрала два много важни урока за приятелството. “Няма да останеш без приятели, само да не говориш постоянно за себе си. Понякога се чувстваш сам, но всъщност ти имаш приятел до себе си, нищо, че не ти говори, просто трябва да ти е приятел и винаги да е до теб.”

“Аз ще запомня тази книга с това, че накрая всичко си идва на мястото и в живота има много хубави неща, просто трябва да почакаш, за да ги видиш” – Христина ☀️

Петя е доказателството защо нашата рубрика се казва “Научи с Мармот”. Тя е научила нещо ново от нас и “Моите красиви рога”. На елените могат да им падат рогата. 🦌

“Книгата беше много забавна! Разбрах какво е да си егоист и да мислиш само за себе си. И най-много ми хареса, когато Ву разбира, че ще му пораснат нови рога и се сприятелява с човека и кучето му!” – София 🐕

“Поуката, която аз запомних от книжката, е да не се подиграваш на хора, които по един или друг начин са по-различни от теб, защото отвън може да изглеждат странни или различни, а всъщност отвътре да са добри и мили, а може дори отвътре да са като вас.” Марина е напълно права!

Завършваме с Йоанна, която е научила от Вундаба, че трябва да следва мечтите си. ✨

Щастливи сме, че създаваме книги, с които децата стават мечтатели!

Благодарим на трети “А” клас и тяхната учителка Александра Георгиева за усмивките, които ни донесоха!

Очаквайте още от прекрасните мечти на екипа ни в рубриката “Мечтатели рисуват”! Получавайте интересни статии и новини от издателство “Мармот” директно на електронната си поща! Абонирайте се за нашия бюлетин тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *