„Слончето, което искаше да лети“ ще бъде издадено в Унгария

Най-съкровената мечта на Слончето е да полети. Тази “парцалена история с два края” разказва за силата на мечтите и близките приятели, които са готови да помогнат в осъществяването им.

А сега на Слончето му предстои да полети и в Унгария. Книгата ще бъде отпечатана на два езика – български и унгарски и ще се разпространява безплатно сред децата на българската общност в страната.

Това се случва благодарения на Фондация „Про скола булгарика“, създадена през 1994 г. в Будапеща с цел да подпомага дейността на българското училище в Будапеща и да организира програми и дейности за деца и младежи от български произход в Унгария.

„Слончето, което искаше да лети“ излезе на българския пазар през март 2020 г. и веднага привлече с изящните си илюстрации и финото философско послание ценителите на изкуството. Красивата картинна книга с отворен финал и важен урок за мечтите и приятелството е писателски дебют за българската художничка и визуален артист Лиляна Дворянова. Тя има над 20 участия в сборни изложби на съвременно българско изкуство у нас и в чужбина, илюстрирала е учебници и корици на книги.

Поздравления за Лили и нейното Слонче. Желаем му попътен вятър!

„Слончето, което искаше да лети“ е трети български проект на издателство Мармот, който намира път извън България. Припомняме ви, че в края на миналата 2021-а година поредицата „Агата“ на Александра Георгиева и „Приключенията на мотовете“ на Радостина Николова бяха продадени съответно в Китай и във Финландия, а още през 2018-а поредицата за мотовете дебютира в Китай.

Още за книгата, както и кратко блиц интервю с Лиляна Дворянова може да прочетете тук:

Още за Фондация „Про скуола булгарика“ и нейната дейност четете тук.

One thought on “„Слончето, което искаше да лети“ ще бъде издадено в Унгария

  1. Pingback: Oбразователниtе карти на Георги Грънчаров ще бъдат издадени в САЩ > Издателство Мармот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *