Онлайн премиера на “Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа”

Последните седмици бяха предизвикателни за всички нас, но и много вълнуващи, защото ни доведоха до успешния финал на най-новата книга в издателското портфолио на „Мармот“. „Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа“ е първи детски проект на автора Мария Ангелова и дебют в илюстрирането на книги за Елена Владинова.

Пилето със сини крака Синьокрачко и пчелата с авантюристичен дух Жужа никога не скучаят – просто не им остава време измежду всички приключения, които си измислят.

Двамата приключенци отиват на лов за туземци, правят експедиция до Северния полюс и къщата на Дядо Коледа, прогонват избягал от цирка крокодил с гнили ябълки, откриват портал на времето в кухнята на Синьорачко, запознават се с най-намусения заек на света и какво ли още не.

“Синьокрачко и Жужа дойдоха при мен един есенен следобед и още с първата си страница тази книга успя да ме разсмее. Това беше достатъчно условие да пожелая да я издадем.”, коментира издателката Радостина Николова.

В поредица от смешни, тъжни и страшни случки двамата се забавляват и неусетно се учат какво е приятелството.

“Ако трябва да си извадя един извод от книгата, то би било, че за всеки един от нас някъде там има човек, който ни приема такива, каквито сме и че чрез приятелите си ние може да бъдем най-доброто себе си.” – споделя  художничката Елена Владинова.

А Мария Ангелова коментира книгата с типичното си чувство за хумор така:

“Всеки от нас си е малко луд и в това всъщност няма нищо лошо! Част от случките, описани в “Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа”, са вдъхновени от моите игри и измишльотини като дете, а други – от пътуванията ми по света като възрастен.“

Мария Ангелова е един от основателите на сайта за необикновени пътешественици Peika.bg и негов главен редактор от 2012 до 2017 г. В момента е главен редактор на сайта за пътуване NasamNatam.com. Автор е на поредицата пътеводители “50 места, които да посетите в България” и на книгата “203 предизвикателства за пътешественици” (издадена и на английски). 

 

Елена Владинова рисува, откакто се помни, но започва да се занимава активно с илюстрация след университета. Дипломира се със специалност архитектура. Освен да илюстрира собствените си проекти, тя се занимава със създаване на десени за платове, предмети и други. Това е първата ѝ детска книга.

 

 

 

 

ВИЖТЕ КАКВО ОЩЕ РАКАЗВАТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА КНИГАТА В ОНЛАЙН ПРЕДСТАВЯНЕТО НА КНИГАТА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *