Невинаги съм перфектна. А ти?

Стартира кампанията „Невинаги съм перфектна“ по повод наближаващия празник на жената. Вдъхновението, което ни провокира да започнем този разговор е  предстоящото ни заглавие „Понякога в главата на мама бушува буря“. Това е книга, посветена не само на децата, а и на техните любими, незаменими и перфектно неперфектни майки.

Чрез нея и чрез кампанията ни започваме разговора с децата си, и помежду си, за емоциите, настроенията и ежедневието на майките. Реалността е, че никоя майка не е перфектна през цялото време. И това е съвсем нормално.  

Наши партньори в кампанията са фондация “Детски книги”, форумът BG-Mamma и групата #НитоДенБезКнижки, както и множество забележителни жени и майки, които застанаха зад посланието „Невинаги съм перфектна“ и ангажираха своите последователи в социалните мрежи за нереалистичния образ на „перфектната“ майка. Сред тях са Радина Карджилова, Йоанна Темелкова, Луиза Григорова-Макариев, Силвия Петкова, Надя Сивкова, Ивана Александрова, Ралица Константинова, Богомила Трайкова, Радостина Христова, като списъкът не се изчерпва дотук.

Споделяме с вас част от цитатите, с които тези популярни дами демонстрираха подкрепата си и инициираха разговор в своите социални канали.

Луиза Григорова-Макариев споделя:

„Перфектна майка? Не, благодаря! Аз предпочитам да бъда искрена майка. Тази, която не се страхува да каже на детето си: “Съжалявам, днес имах ужасен ден, изморена съм и искам да си почина, а не да си играем.” Искам детето ми да знае, че съм човек от плът и кръв и че и аз имам своите възходи и падения. Да, има дни, в които съм нервна, повишавам тон и да, предпочитам да е така, а не да се гневя вътрешно и да сложа изкуствената усмивка на лицето си. Защото не просто не мога, а НЕ ИСКАМ да бъда перфектна. Искам да бъда ЧОВЕК.“

снимка: Андрей Андреев

Йоанна Темелкова написа:

„С цялото си сърце заставам зад кампанията на Издателство Мармот по темата за “перфектните майки”, защото всички искаме да сме перфектни и когато разберем, че това е невъзможно – нараняваме самите себе си! Майката не е робот! Тя е човешко същество и колкото е длъжна да бъде отговорна, грижовна, любвеобилна и стриктна, толкова има правото да чувства!“

 

А актрисата Радина Карджилова задава въпроса, който несъмнено тревожи всяка майка:

“Каква съм като майка? Бих казала че съм различна всеки ден-понякога кисела и раздразнителна, избухлива и след това плачеща със забита глава в някоя възглавница, друг път съм щастлива и смешна, понякога съм изморена и нищо не ми се прави, а след час ми идва енергия за цяла армия и мога да обърна света наопаки. Но съм постоянна в това да науча децата си на търпение, смелост и доброта. Не съм нито перфектна, нито най. Аз съм майка. Такава каквато ме виждат моите деца, а моите деца са моите учители. Тези, които ще ми покажат къде греша и накъде да вървим ЗАЕДНО!”

Вие също може да качите своя снимка с посланието „Невинаги съм перфектна“ и да започнете дискусията с близките си. Филтъра на кампанията ще намерите на Инстаграм страницата на издателство Мармот @marmotbooks.

А книгата „Понякога в главата на мама бушува буря“, както и прилежащият подарък към нея, ще ви помогне да проведете разговора за различните  настроения на мама и с децата си. Надникнете в нея тук.

Научете още за кампанията тук.

Проследете дискусиите по темата на страниците на нашите партньори.

Във форума Bg Mamma тук.

В групата Нито Ден без Книжки тук

Прочетете първото ревю на книгата от Вал Стоева тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *