„Мечтатели издават….“ ✨Николай Кънчовски и Тотка Радева

В “Мармот” вярваме в мечтите! Вярваме, че книгите са корабът, който може да отведе едно дете далеч в непознатото и напред в бъдещето, но и да достави удоволствие в настоящето. Затова издаваме книгите, с които децата стават мечтатели! 📚

Всички ние от екипа на “Мармот” сме мечтатели. Мечтаехме като деца, мечтаем и сега. За какво? Разберете в нашата рубрика “Мечтатели издават…”. ✨

Днес, своите най-съкровените блянове споделят движещите сили на всичко хубаво, което се случва в издателството – Николай Кънчовски и Тотка Радева.

Николай Кънчовски
Търговски директор | Мъдрецът Шу

*    Коя е първата детска мечта, която си спомняш?

Да бъда силен

Какво я вдъхнови? / Какво те подтикна да мечтаеш за това?

Всички истории за герои, измислени или истински, за които четях, слушах или гледах. Герои, които се справят с всякакви трудности.

“Какъв искаш да станеш като пораснеш?” – често задаван на децата  
въпрос. Ти какъв/каква искаше да станеш?

Спайдър-мен или поне Робин Худ. Осъзнавах, че май е полесно да живееш в гората, отколкото да намериш радиоактивен паяк, който да те ухапе…

Сподели осъществена мечта.

Да съм щастлив и удовлетворен от естеството на работата и ежедневието ми. Когато си в света на книгите е лесно. Когато си част от семейството на Мармот дори още по-лесно.

Коя е книгата, която те е вдъхновила да мечтаеш?

Сборникът с приказки “Клан недоклан” от Ран Босилек. Мисля, че всичко, което съм чел като дете ме е вдъхновяло, но тази е от първите ми съзнателни спомени.

За какво мечтаеш днес?

Мечтая да не предавам детските си мечти и идеали, за това какъв искам да порастна някой ден… И да бъда своя собствен герой.

 

Тотка Радева
Консултант продажби 

Коя е първата детска мечта, която си спомняш?

Когато бях малка мечтаех да имам куче – лично мое, което да живее в моята стая и да е винаги с мен.

Какво я вдъхнови? / Какво те подтикна да мечтаеш за това?

Мисля, че вдъхновението ми за тази мечта дойде от нуждата да съм винаги заобиколена от приятели. Спомням си един детски филм, изключително популярен по онова време, който гледах с интерес и това подклаждаше все повече мечтата ми за един пухкав четириног приятел.

“Какъв искаш да станеш като пораснеш?” – често задаван на децата въпрос. Ти какъв/каква искаше да станеш?

Първата ми осъзната мечта, свързана с професия, беше да стана учителка. Слава Богу, това не се случи. Не че и до днес не харесвам идеята да строя няколко невинни същества в две редици и да им обяснявам от къде идва топлата вода, но с годините разбрах, че работата с хора, особено с деца, изискава много повече търпение, околкото има в моя резерв.

Сподели осъществена мечта.

В това отношение, аз съм щастлив човек, тъй като почти всичко, за което съм мечтала, се е случило. Понякога е ставало лесно – ей така, от нищото, друг път ми е коствало много време, нерви и старание, но най-съкровените ми желания са факт или (силно вярвам) предстои да се сбъднат.

Коя е книгата, която те е вдъхновила да мечтаеш?

Не бих могла да отлича само една книга. Всяка една, която е минала през ръцете ми, е оставила нещо, което помня и до днес. Като дете обичах “Пипи дългото чорапче” и мечтаех точно за такъв безгрижен и щур живот, в който няма проблеми, а просто случки.

За какво мечтаеш днес?

Мечтая все повече деца да открият магията на книгите, да ги заобичат, да си изградят свои собствени мечти и да ги следват безотказно. Колко хубаво би било, ако ние, възрастните, не забравяме как се лети, когато си дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *