Как героите излизат от книгите и влизат в истинския свят на децата

Истински ценните книги са тези, които помним години след като вече не сме деца. Те не приключват с последната страница. Техните герои ни следват по петите каквото и да правим, влизат в игрите и заживяват свой собствен живот в новите приключения, които сами им измисляме. 

Героите от книгите на “Мармот” определено не ги свърта да стоят само между кориците. В издателството си имаме приятна традиция – всяка книга, поръчана преди официалната дата на излизане, пристига с подарък-изненада. Освен това в сайта на издателството има фигурки за изрязване, игри, картинки за оцветяване, идеи за забавни експерименти и дори приключенски метални канчета за деца планинарчета и къмпингарчета. 

Ето ги някои от любимите герои на издателството и част от техните извънкнижни превъплъщения. 

 

Театър с пръсти и корона с еленски рога

Само няколко кръцвания на ножицата и малко тиксо са достатъчни еленът Ву и неговите приятели от “Моите красиви рога” да се превърнат в куклички за пръсти за куклен театър. Освен да пресъздадете историята от книгата, може да измислите собствени ситуации или да поставяте проблеми от живота, които децата да се научат да разрешават чрез игра. 

За най-големите почитатели на бъбривкото Ву в сайта на издателството има и шаблон за изрязване на корона с еленски рог (кхм, така де, Моите красиви рога!).

 

Фигурки за изрязване Синьокрачко и Жужа и метално канче за деца – приключенци

Синьокрачко и Жужа са винаги на път и винаги на приключение, дори и когато се намират в шкаф в собствената си кухня. Затова и няма нищо по-естествено от това децата да изрежат двамата приятели и да ги сложат в раницата по време на следващото семейно пътуване или дори за най-обикновена разходка в парка (в крайна сметка в света на децата нищо не е обикновено). Фигурите за изрязване са на последните страници на книгата “Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа”, както и на сайта (за разпечатване от тези, които не искат да режат книгата). 

Тези, които харесват живота на открито, могат да поръчат от сайта нещо наистина специално – метално канче с две от илюстрациите в книгата.

 

Буркан за добри дела

В книгата “От сърце” се говори за буркан за добри дела – популярна в някои страни дейност, чрез която децата се научават да забелязват и оценяват собствените си благородни постъпки. Всеки път, когато направят добро дело, те пускат в буркана по едно цветно копче. Предварителната поръчка на книгата пристигаше с точно такъв стоплящ сърцето подарък. Дори и да сте го пропуснали, всеки може да си направи такъв буркан и сам у дома. 

 

Луковица за минзухарче

Първата книга от поредицата за Агата разказва за това защо е хубаво да се подарява цвете в саксия вместо букет и тъкмо затова първите, които я поръчаха, получиха подарък луковица за минзухарче, саксия и инструкции как да се посади и отгледа то. 

 

Крила за изрязване

Кученцето от “Кико без крила” на Радостина Николова един ден разбира, че вече е на небето, а долу неговият собственик Дани тъжи за него. И макар в самата история да не намира така желаните крила, те пристигат като подарък с всяка поръчана книга. Децата сами сглобяват и оцветяват крилата от филц и могат да ги сложат на някоя плюшена играчка доброволец, на която тъкмо днес ѝ се лети.

 

Оцветяване, игри и забавни опити

Има и още! В секцията “Чети и играй” на сайта ни ще откриете постоянно увеличаваща се колекция от картинки за оцветяване, лабиринти и идеи за игри, вдъхновени от неуморните герои от книгите. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *