ИЗДАТЕЛСТВО МАРМОТ ПОЛУЧИ ПРЕСТИЖНАТА НАЦИОНАЛНА НАГРАДА “КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ” ЗА ПРИНОС В КНИГОИЗДАВАНЕТО ЗА ДЕЦА

Тази година националният фестивал на детската книга в Сливен бе изключително специален за нас, защото получихме голямата награда “Константин Константинов” за принос в книгоиздаването за деца в категория Издателство. Отличието идва в резултат на повече от 10 издадени книги през изминалата трудна година и е едно от най-ценните, които могат да се присъдят в тази сфера. Наградата прие Радостина Николова, която благодари за високата оценка и признание и обеща, че темпото ще продължи да бъде все така интензивно и през 2021 година.

Форумът е единственият у нас, посветен изцяло на детската книга, на проблемите свързани с нейното издаване, разпространение и четене. Тази година той се проведе в сливенския театър, където на всеки кръгъл час се случваха премиери на детски книги, бе открита и изложбата „Театрални кукли на любими литературни герои”.

Нашият автор Мария Ангелова беше сред специалните гости, които срещнаха своите герои с децата и им показаха колко вълнуващ може да е светът на книгите. Синьокрачко и Жужа се включиха в импровизиран детски куклен театър и заинтригуваха и най-малките, които още не са прочели за техните приключения.

23-тото издание на фестивала тази година се провежда в различен формат, с повече прояви на открито и при спазване на противоепидемичните мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *