ИГРА НА ИЗБОРИ – НОВОТО СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ ОТ ИЗДАТЕЛСТВО МАРМОТ

Посветихме месец февруари на новата ни книга „Животните избират президент“, в която на фокус е темата за изборите, но поднесена по разбираем за децата начин. С ярки илюстрации, конкретна история от света на животните и речник с кратко и достъпно обяснени термини, книгата ще ви помогне да проведете разговор с децата си по тази важна, но не толкова лесна за асимилиране от тях тема.

Книгата вече се радва на голям световен успех и получи забележителни ревюта от големи авторитети в областта.

“По ирония на съдбата в тази книга животните показват на младите бъдещи избиратели умен начин да проведем хуманни избори.“ – School Library Journal

И защото вярваме, че времето прекарано заедно със семейството е безценно, особено, когато заедно учим нещо ново чрез преживяване, добавихме към книгата специален подарък. Той ще бъде наличен с всяка поръчка, направена от сайта ни и включва избирателна урна + 20 броя бюлетини. Онлайн ще бъдат достъпни и още бюлетини, които можете да свалите и сами да разпечатата, за да нямате ограничение в броя на гласуванията.

А ето и няколко идеи как може да ги използвате, за да покажете на децата как работят изборите и в същото време да се забавлявате у дома.

 

ИГРА: КАКВО ЩЕ ХАПВАМЕ ЗА ВЕЧЕРЯ?

В тази игра ще можете да решите един от най-дискутираните въпроси във всяко домакинство – какво да има за вечеря. Знаете, че децата често може да са доста придирчиви по отношение на менюто и нещата, които обичат да хапват, затова им дайте шанс сами да определят какво да е то.

Всеки може да даде своето предположение като го напише на бюлетина, която да пусне в специалната урна. След това изберете някой от вас, който да я отвори и да преброи предложенията. Това, за което има най-много гласове ще бъде изборът за вечерта.

 

ИГРА: НАЙ-ЗАБАВНИЯТ В СЕМЕЙСТВОТО

Децата обичат да се изявяват, а вие да ги поощрявате. Но какво ще се случи, ако ролите се обърнат. Направете си забавна вечер, в която родителите са тези, които изнасят забавно представление, а след това цялото семейство гласува за този, който се е представил най-добре.

На бюлетините напишете имената на двамата участници и след това всеки отбелязва с Х този, за който е гласувал и пуска бюлетената в урната. Старайте се да спазвате изборните правила и всеки да гласува лично и тайно. Печели този, който има най-много бюлетини с отбелязано неговото име.

 

ИГРА: КЪДЕ ДА ПЪТУВАМЕ ПРЕЗ УИКЕНДА?

Още една тема, по която може да има разногласия в семейството. Следващата ви дестинация обаче може да е резултат от демократични домашни избори. Изберете 3 или 4 места, които бихте искали да посетите и ги напишете на бюлетините. След това всеки ще гласува за предпочитаното от него място, като може да отбележи и повече от едно. Така на финала, когато преброите гласовете може да направите списък със степенуване на дестинациите и да сте готови с пътешествията за следващите няколко уикенда!

Изтегли още бюлетини от тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *