Защо да носим еко чанти

Темата за природосъобразния начин на живот предизвика много коментари през последните години, но истината е, че все повече хора се замислят за действията си и се стараят да живетя така, че да опазват света около себе си. Една от тенденциите, които трайно се настаниха в ежедневието ни и бързо се наложиха дори като мода са памучните еко чанти. Даваме ти няколко причини защо да ги превърнеш в част от лятната си визия и за какво да ги използваш.

 

Пазарувай със стил

Ако все още не си се отказал от найлоновите торбички, памучните чанти са сериозна мотивация да промениш това. Те са удобни, здрави, издръжливи и лесно се побират в дамската ти чанта или багажника на колата. Използвай ги за зеленчуци и всякакви други хранителни продукти, дори за тежките неща като перилни препарати. Удобни са за носене, защото имат дълга дръжка, която може да носиш на рамо.

 

Заяви позиция

Текстилните чанти са много добър начин да изразиш мнение или да отправиш послание към света. Лесно може да избереш чанта с цитат от любима книга, мисъл на някой философ или защо не името на любимия ти човек. Сега е по-лесно от всякога да видиш и собствените си мисли на еко чантата, която носиш, а ако искаш да се изразиш с една дума по неповторим начин, може да избереш да е изписана с типографията на “Под езика”.

 

Събери лятото в една чанта

Превземи плажа с текстилна вместо плетена чанта. Причините за този избор са няколко – много по-лека е от стандартните плажни чанти, лесно се почиства от пясъка, бързо съхне, когато се намокри. Освен това не заема почти никакво място в багажа за почивката и така спестява доста главоболия със затварянето на куфара.

 

Подкрепи местните творци

Много хора на изкуството дават повече достъп до творчеството си, поставяйки го на памучни чанти. Така то лесно може да намери нова аудитория и последователи и да радва хората и извън галериите или интернет. Може да разгледаш колекцията „Под езика“, която създадохме ексклузивно с художника Дамян Дамянов ТУК и да откриеш своята нова любима еко чанта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *