Забавното лице на страха в “Къде ми е чудовището”

Замисляли ли сте се някога дали страхът не е най-лесно победим със смях? В тази посока тръгва и авторът на “Къде ми е чудовището” Аманда Нол.

снимка: Gabrielle’s Artwork

Историята разказва за необикновеното приятелство на едно момче и неговото чудовище, показвайки смешното лице на страха под леглото. Книгата излиза за първи път през 2009 година и от тогава до днес е преведена в редица държави като Корея, Германия, Китай, Украйна, а вече и в България. Всичко започва, когато Итън открива, че неговото чудовище Гейб е отишло да лови риба и няма да го има цяла седмица. Момчето не знае как ще заспи, ако не го е страх и затова при него едно след друго започват да идват други чудовища. Дали обаче някое от тях ще е достатъчно страховито и ще успеят ли да впечатлят Итън, това ще разберем на финала на книгата.

Авторката Аманда Нол за първи път работи по картинна книга и едва ли е очаквала феноменалния успех на “Къде ми е чудовището?”. Самата тя признава, че чувството за хумор, с което е отгледана от семейството си, много й е помогнало, за да напише историята точно по този начин. Тя живее близо до Вашингтон и издава, че името на нейното чудовище под леглото е Герти.

 

Илюстратор на книгата е талантливият британец Хауърд Макуилямс, чиято работа често намира място в популярни списания в Англия като The Daily Telegraph, The Week, Child Education и Nursery Education. За него това също е първата картинна книга, по която работи, но признава, че е бил вдъхновен от своето чудовище под леглото на име Бромптън.

“Къде ми е чудовището?” се превръща в настолна книга за заспиване на много деца по света, научавайки ги по-лесно да приемат страховете си и винаги да търсят тяхната забавна страна. И разбира се да вярват в приятелството във всички негови форми.

Книгата вече е налична за поръчка ТУК. Ако си готов да погледнеш под леглото и да станеш приятел с чудовището там – смело разгърни “Къде ми е чудовището?”.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *