“Алея на доброто” оцвети столична улица

Проектът е вдъхновен от детската ни книга „От сърце. Книга за добротата“

В началото на месец септември, точно преди началото на новата учебна година, стълбите на ул.“11 август“ № 4, водещи към 1. СУ “Пенчо П. Славейков”, грейнаха с нов арт проект. Мястото е наречено „Алея на доброто“. Този проект се случи с подкрепата на район „Оборище“, които  предложиха локацията и предоставиха разрешение за облагородяването ѝ. 

“Алея на доброто” е вдъхновена от книгата „От сърце. Книга за добротата”, която учи малките деца колко малко е необходимо да бъдем добри – да подадем ръка, да благодарим или просто да се усмихнем. Искаме алеята на добротата да напомня на възрастните и на техните деца за силата на малките жестове.

Идеята за проекта е на творческа агеция Together& и е реализирана от артист-художника Точка Илиева. 

Алеята има потенциала да се превърне в забележителност, която да бъде посещавана от туристи и гости на София. Първото събитие, което се проведе на Алеята на доброто посрещна ученици от 1 СУ “Пенчо Славейков”. Гост беше и художничката Точка Илиева.

„Искаме да изкараме навън ценностите, на които учим децата си с детските книги. Да почистим и облагородим едно такова стълбище изразява нашият стремеж да преобразим средата, в която живеем. Целта ни е да облагородим още такива места и така да направим детските книги по-съществена и вдъхновяваща част от средата ни“, каза Николай Кънчовски, управител на Издателство „Мармот“.

„Подкрепихме този вдъхновяващ проект, защото сме убедени, че красотата и изкуството ни вдъхновяват в ежедневието. По-цветната и разчупена заобикаляща ни среда генерира повече настроение, усмивки и успехи. Всички ние искаме нашите деца да растат в привлекателен и стимулиращ въображението заобикалящ ги свят. Особено важно е да работим в тази посока“, каза Арсени Вълчинов, зам.-кмет на район „Оборище“. 

Още за проекта прочети тук.

Разгледай книгата.

Представи си свят, в който всеки е добър. Какво може да направим, че да се сбъдне?

„От сърце“ е книга за силата на малките жестове. Те са пример, с който възпитаваме децата си, но и пример, който ние самите искаме да даваме като вече пораснали хора. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *