Автори на издателство “Мармот” с участие на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи

Както повечето събития тази година и третото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи, тази година ще се проведе онлайн между 14 и 16 декември. Фестивалът е платформа за свързване на съвременната литература и култура с най-младата аудитория, място за диалог между изкуствата и убежище на въображението и надеждата.

Щастливи сме, че тази година сред участниците на фестивала са и наши любими автори и илюстратори като Александра Георгиева, Елена Владинова и Лиляна Дворянова, която е и магьосникът на визията на фестивала.

Всички срещи и събития на Фестивала са безплатни и достъпни онлайн. А още този понеделник, 14 декември, може да се включите във “Вълшебството на думите – среща с Александра Георгиева”, в която тя ще разкаже повече за “Агата” – поредицата, която в насочена към прохождащите читатели и проследява първата година в училище на Агата.

Отново на 14 декември може да разберете и как се справят четири художнички с предизвикателството да рисуват по задание от публиката, при това за много кратко време? В четирибоя главно действащо лице ще бъде нашата Елена Владинова, която ще се изправи срещу Мая Бочева, Надежда Кацарова и Стела Стаменкова-Дин. Намислете си какво бихте искали да нарисуват за вас, а предизвикателствата към четирите дами ще можете да подавате по време на събитието във фейсбук страницата на фестивала.

Тази година в рамките на Фестивала се провежда и кампанията „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга!“. До 16 декември всеки ще може да направи личен подарък на такова дете и да му изпрати мечтаната книга. На сайта на Фестивала може да откриете инструкции как да стане това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *